Na jednoj od najluksuznijih jadranskih destinacija – Hvaru, može se popiti jedna od najskupljih čaša ružičaste tekućine s mjehurićima.
Konkretno, ljepotu imena Dom Pérignon Rose Gold iz šest litarske boce kušati se može u hvarskom restoranu Gariful, nekad omiljenom uživalištu bogatih Rusa, kojima nije bio problem izdvojiti pozamašne svote kako bi udovolji svom hedonizmu i pokazali drugima tko “ima i može”.
‘Ovdje na Plešivici proizvode se najbolji pjenušci u Hrvatskoj’
Kako stoji na vinskoj karti restorana Gariful, čiju fotografiju nam je poslao čitatelj koji je želio ostati anoniman, cijena navedene boce zapremine šest litara je 122.200,00 eura, dok je za one nešto skromnije u ponudi i Dom Pérignon White Gold iz 1995., boca kojeg zapremine tri litre stoji 32.000,oo eura.
O tome koliko takvih boca se godišnje popije i tko ih u Garifulu naručuje, nismo uspjeli dobiti konkretnu informaciju.
“Nažalost, zbog interne politike, nismo u mogućnosti podijeliti specifične informacije koje ste zatražili. Ipak, možemo Vam dati općenite odgovore vezane uz naše goste. Naši gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, i svima pristupamo s jednakom pažnjom i poštovanjem. Što se tiče prodaje skupih vina i hrane, tu također nema pravila. Neke godine prodaja tih proizvoda bude iznimno velika, dok druge godine može biti znatno manja”, odgovorili su nam iz restorana Gariful.
Inače, vlasnik restorana Gariful je ujedno i vlasnik privatnog zoološkog vrta, Ivan Gospodnetić, kojeg javnost pamti i po tome što je svojevremeno trajektom s Hvara u Split prevozio tigra.
Jednim od najskupljih pjenušaca smatra se Dom Pérignon Rose 1996 Pink Gold (Mathusalem) kojeg je proizvedeno svega 35 boca. Zbog klimatskih uvjeta to je godište proglašeno u pokrajini Champagna najboljim u 20. stoljeću, a na internetu se navedena boca prodaje za 48.400,00 eura.
Istražujući hrvatske zastupnike i dobavljače, odnosno internetske trgovine koje nude luksuzna pjenušava vina pronašli smo za kupiti “tek” Dom Pérignon Rosé P2 iz 1996. za 1.746,50 eura u boci zapremine 0,75 litre.
Komentari