Jabuke u šlafroku često nazivaju starinskim jelom koje vole sve generacije. Jednostavno, slatko, mirisno i toplo – nije čudo da ih ljudi vole gricnuti u svako doba dana. Bez obzira radi li se o doručku, ručku ili večeri, jabuke u šlafroku uvijek su fine i primamljive.
Jabuke su dostupne cijele godine i predstavljaju jednostavan i idealan snack ili desert. Recept donosi portal Jedem doma.
Količina:
Za 4 osobe
Sastojci:
4 jabuke
2 jaja
200 g glatkog brašna
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
suncokretovo ulje
šećer u prahu
cimet
Posuđe:
nožić
daska za rezanje
nož
zdjela
pjenjača
tava
hvataljke
Priprema:
1. Jabuke ogulite i izdubite im sredinu. Narežite na okrugle ploške debljine oko 0,5 cm.
2. Pjenjačom u zdjeli izmutite jaja, šećer, vanilin pećer i sol. Postupno dodajte brašno i mlijeko. Trebate dobiti gusto, jednolično tijesto.
3. U tavu ulijte oko 1 cm ulja i dobro ga zagrijte.
4. Krišku po krišku jabuke umačite u tijesto i ubacujte u ulje. Pržite oko minutu-dvije sa svake strane, dok ne poprime zlatno pečenu boju.
5. Ocijedite ih na kuhinjskom ubrusu, pa pospite šećerom u prahu i cimetom.
Komentari