23.2. PU zagrebačka objavila je da je najmanje osam policajaca osjetilo tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u policijskom restoranu u Zagrebu u Petrinjskoj. Nakon istrage o tome što se dogodilo, sada je došlo i priopćenje o cijelom slučaju.
Ukratko, navodi se kako je higijena u restoranu zadovoljavajuće kvalitete, ali jelo, točnije krumpir salata koju su kobnog dana policajci jeli, nije prošla mikrobiološki test.
U izvješću piše:
“Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika (N.N.137/09), dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krumpir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede, ožujak 2011.) čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (N.N. 18/2023).
Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorica je odobrila nastavak rada kuhinje sa 1. ožujkom 2023. godine. Međutim, obzirom da je objekt u Petrinjskoj 30 u predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju, Policijska uprava zagrebačka u ovom trenutku neće ponovo otvarati restoran na toj lokaciji već će djelatnike rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove.”
Komentari