Zagrebački hotel Canopy by Hilton priprema izvrsne nedjeljne ručkove

Autor:

Saša Zinaja, Hilton

‘Do sada smo pripremali španjolske, bosanskohercegovačke, talijanske, argentinske, hrvatske i portugalske delicije, a ponudit ćemo i jela zemalja s istočne obale Mediteranskog mora’, kaže chef kuhinje Marinko Topalović.

Iako ova pandemijska vremena nisu pogodna za putovanja, kako za ona ležerna i opuštajuća, turistička, tako ni za ona poslovna, hotelski lanac Hilton ipak se vrlo uspješno prilagodio “novom normalnom”, predstavljajući ponešto drugačiju ponudu od one klasično hotelske kakva se sreće u sličnim objektima. Svaki od njihovih triju hotela u Zagrebu – Garden Inn, Double Tree i Canopy – svojim redovnim, ali i novim gostima nudi nešto novo i drugačije, a ovaj potonji na poseban način okrenuo se domaćem gostu i građanima Zagreba. Biti prihvaćen u zajednici u kojoj posluje i postati dio grada u kojem živi oduvijek je bio jedan od najvažnijih ciljeva poslovne politike Hiltonova lanca hotela Canopy i po tom su nastojanju prepoznatljivi u svim dijelovima svijeta. Ništa drugačije nije ni u Zagrebu. Iako je osoblje hotela Canopy, smještenog u samom centru Zagreba, u neposrednoj blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, od samih početaka nastojalo – i uspijevalo – u svoj svakodnevni život i poslovanje aktivnije uključiti i građane Zagreba, promjene koje je donijela pandemija koronavirusa taj su suživot Zagrepčana i Canopyja samo dodatno osnažile.

Pandemija koronavirusa posebno je teško pogodila turistički sektor i ostavila traga na hotelskoj ponudi u svijetu. No svjetski lanac hotela Hilton brzo je našao odgovor na novi izazov. “Lanac Hilton vrlo se brzo prilagodio novonastaloj situaciji i prvi smo u svijetu uveli novi hotelski standard nazvan ‘Hilton CleanStay’ koji našim gostima pruža dodatnu sigurnost boravka u hotelu u ovim izazovnim vremenima. Uz ionako visoku razinu čistoće uveli smo detaljnije čišćenje ne samo soba, već i svih hotelskih prostora. Uz redovne sanitarne mjere propisane za sve hotele mi provodimo i dodatno temeljito čišćenje i dezinfekciju svih prostora te dodatnu dezinfekciju 10 najkritičnijih točaka na kojima postoji opasnost od nakupljanja bakterija i virusa, poput daljinskih upravljača TV-a u sobama, tipki na liftovima, rukohvata, prekidača za svjetlo i sličnih detalja koji se intenzivnije koriste u sobama i ostalim hotelskim prostorima”, tumači nam direktor hotela Canopy Miroslav Luketić i naglašava kako im je izuzetno važno da njihovi gosti imaju povjerenja u hotel u kojem borave i da se u njemu osjećaju sigurno. Tako temeljito očišćena i dezinficirana soba posebno se označava naljepnicom koja gostu garantira potpunu zdravstvenu ispravnost prostora u koji ulazi. Jednako se tretiraju i hotelski prostori predviđeni za okupljanja većih grupa ljudi i poslovne sastanke koji nakon temeljitog čišćenja i dezinfekcije prije svakog organiziranog događanja u skladu s novouvedenim standardom “EventReady” također dobivaju naljepnicu koja garantira sanitarnu ispravnost prostora u koji se ulazi.

Osim klasične hotelske ponude, Canopy nudi i brojne druge zanimljive sadržaje. Stanovnici Zagreba, ali i oni koji u grad nakratko dolaze zbog poslovnih obaveza ili pak radi zabave i opuštanja, vrlo su brzo prihvatili Canopy Central Bar kao idealno mjesto za jutarnju kavu, sastanke s prijateljima ili poslovnim partnerima ili pak kao mirno i ugodno mjesto na kojem se u opuštenoj atmosferi i uz lokalni snack može obaviti i radni zadatak na prijenosnom računalu. U kafiću možete isprobati i ‘‘koktele s potpisom’’, posebna craft piva iz lokalne zagrebačke pivovare Garden Brewery te jedinstvenu ponudu aromatiziranih kava i cold brew coffee, odnosno hladno prešanih kava pripremljenih po američkom receptu koje su u svijetu sve popularnije. No Canopy nije stao samo na tome. Chef kuhinje hotela Canopy Marinko Topalović predstavio nam je zanimljivu gastronomsku ponudu hotelske kuhinje, objasnivši kako su odlučili da, kada već Zagrepčani zbog ograničenja u svakodnevnom životu ne mogu na putovanja po svijetu onoliko često kao prije pandemije, taj svijet kroz probrane delicije dovedu u Zagreb, i to po vrlo prihvatljivim i popularnim cijenama.

PHOTO: Saša Zinaja, Hilton

 

“Svake nedjelje Zagrepčanima i posjetiteljima kroz naše buffet ručkove predstavljamo gastronomiju jedne turističke destinacije. To su u pravilu neka karakteristična, tradicionalna jela države koju predstavljamo. Za svaki se nedjeljni ručak pažljivo pripremamo kroz tjedan, biramo recepte u skladu s ponudom sezonskih namirnica koje nalazimo na zagrebačkim tržnicama i odabiremo najzanimljivija i najtradicionalnija jela koja predstavljaju gastronomsku ponudu svake od tih zemalja, koja su ujedno i cjenovno prihvatljiva našim gostima. Do sada smo tako pripremali španjolske, bosanskohercegovačke, talijanske, argentinske, hrvatske i portugalske delicije, a uskoro planiramo ponuditi i jela zemalja s istočne obale Mediteranskog mora, čiju bogatu gastronomiju također želimo predstaviti”, objasnio nam je Topalović. Jedan od kuhara u hotelu Canopy je Nepalac pa je u pripremi i predstavljanje gastronomskih delicija karakterističnih za kuhinje Dalekog istoka, koje su među hrvatskim gurmanima posljednjih godina sve popularnije.

Odaziv Zagrepčana na inovativnu ponudu Canopyja i više je nego dobar. “Gosti su oduševljeni ponudom i već nas unaprijed pitaju koja je zemlja ‘na rasporedu’ iduće nedjelje, da znaju isplanirati sljedeći nedjeljni ručak u Canopyju. Imamo obitelji koje su kod nas na ručku već četiri ili pet nedjelja zaredom. Cijene su vrlo pristupačne, sviđa im se ambijent i ovdje se naprosto osjećaju ugodno i sigurno”, s osmijehom će Topalović. Kaže kako na njihove nedjeljne ručkove dolaze ljudi iz kvarta, iz njihova neposrednog susjedstva, a ima i onih koji se u Branimirovu zapute i iz udaljenijih dijelova grada. A da su cijene nedjeljnih buffet ručkova doista popularne uvjerili smo se i sami. Odrasla će osoba za nedjeljni ručak s buffet stola platiti 130 kuna, uz jedno piće po izboru koje je uključeno u cijenu, dok će obrok za djecu starosti od pet do 15 godina koštati 50 kuna. Za djecu do pet godina buffet ponuda je posve besplatna, a uz to će mališane u hotelskoj igraonici zabaviti i profesionalni animatori, pa će roditelji neometano moći uživati u odabranim delicijama u neponovljivom retro ambijentu restorana Reunion, uređenog u stilu industrijskog dizajna prve polovine 20. stoljeća.

Osim nedjeljnih ručkova, Canopy Zagrepčanima nudi i idealne prostore za mala obiteljska okupljanja i proslave poput krstitki, rođendana, pričesti i krizmi te raznih godišnjica. Prema riječima Miroslava Luketića, hotel na prvom katu raspolaže dvama modernim, suvremeno tehnički opremljenim dvoranama, nazvanima po dvojici velikih izumitelja Nikoli Tesli i Slavoljubu Penkali, idealnima za poslovne namjene poput sastanaka, edukacija, promocija ili prezentacija, ali i za obiteljska okupljanja ili pak posve neformalna privatna druženja za grupe do 40-ak osoba. Obje su dvorane povezane prostorom Pantry, u kojem se nudi i mogućnost serviranja hrane, koktela ili slatkih zalogaja i uz koji se nalazi i mala terasa za druženja na otvorenom. “Za one formalnije i veće proslave tu je prostor restorana Reunion”, objasnio je Luketić.

Zagrebački hotel Canopy by Hilton sudjeluje i u akciji “Tjedan odmora vrijedan”, koji su zajednički potaknuli i organizirali Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica kako bi se u tjednu od 16. do 25. listopada ove godine svim građanima Hrvatske omogućio posjet raznim dijelovima zemlje uz prigodne, i do 50 posto niže cijene turističkog smještaja, prijevoza i ulaznica. Pa ako već niste, posjetite zagrebački Canopy već ovoga vikenda, iskoristite boravak u njemu po vrlo popularnoj cijeni smještaja i uživajte u zagrebačkoj gastro i kulturnoj ponudi. /PROMO

PHOTO: Saša Zinaja, Hilton

OZNAKE: hotel Canopy

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.