Za doručak ili lagani međuobrok: Blagdanska verzija zdrave granole

Autor:

Photo: Malinca

Granola ili vrlo popularni hrskavi domaći müsli idealan je izbor za brz i zdrav doručak.

U blagdansko vrijeme može se napraviti zdrava i raskošna, a jednostavna, blagdanska granola, donosi Malinca.

SASTOJCI:

* jedna velika šalica Zobenih pahuljica malinca
* 1/2 šalice chia sjemenki
* 1/2 šalice mljevenog lana
* 1/2 šalice sjeckanog badema
* 1/2 šalice sjeckanog kikirikija
* 1/2 šalice kakao zrnca malinca
* 1/2 šalice grožđica
* 1 velika žlica mješavine za medenjake
* 1 velika žlica cimeta
* 4 velike žlice meda
* 4 velike žlice agava sirupa

Veličina šalice 2 dl

OPIS POSTUPKA:

Prvo na zagrijanoj tavi popržimo zobene pahuljice ( ja osobno ne stavljam ulje, ali možeš malo ako se bojiš da će ti zagoriti), pržimo ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, zatim dodajemo chia, lan, bademe, kikiriki i kakao zrnca, pa smanjimo vatru i cijelo vrijeme miješamo.

U međuvremenu dok rastopimo med, agavu i dodajemo mješavinu za medenjake i cimet, kad se sve otopi dodajemo tekućinu u suhu smjesu i tad dodajemo grožđice u ovom dijelu ne zaboravi miješati to je jako važno. Smjesa mora biti onako ljepljiva dosta.

Smjesu prebacimo na drvenu površinu i tapkamo da se ohladi, kad je gotova, granolu izlomiti i staviti u teglice, tako spremljena u teglicama može stajati do 7 dana. Super je za doručak uz jogurt i voće, ali možete je jesti kako vas je volja, uživajte.

VRIJEME PRIPREME: 60 min

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.