Još malo i službeno stiže proljeće! S proljećem i tanjuri se pune laganijom hranom. Špinat, šparoge, artičoke i rotkvice samo su neke od proljetnih namirnica koje se nađu na trpezama i menijima mnogih restorana.
Proljetni hit je svakako krem juha od šparoga!
Šparoge su kraljice proljeća i mogu se naći na svakoj tržnici ili trgovini. Idealne su u raznim oblicima, jedan od njih je i krem juha.
Juha od šparoga vrlo je brzo gotova i sve što vam treba uz njih je malo luka, vrhnja i povrtnog temeljca. Za pripremanje ovog ukusnog jela potrebno je pola sata.
Sastojci:
1 vezica šparoga
1 crveni luk
1 mrkva
1 peršin
6 šalica povrtnog temeljca
3 režanja češnjaka
1 mala žlica soli
1/2 šalice vrhnja
Priprema:
Luk narežite na sitne kockice, a mrkvu i korijen peršina na tanke kolutiće.
Stavite u posudu narezano povrće i usitnjeni češnjak.
Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša.
Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje).
Dodajte sol i neka još jednom zakuha.
Na kraju umiješajte zobeno vrhnje.
Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovu ulju pa onda kuhati. Dovoljne su dvije žlice maslinova ulja.
Komentari