U mit da je kolač od mrkve neukusan vjeruju samo oni koji ga nisu probali. Cheesecake nema problema s reputacijom. Rijetki su oni koji ga ne vole.
Što mislite o tome da spojite najbolje od ova dva kolača? Nemojte previše “pozgati”, već zasučite rukave, stavite pregaču i isprobajte recept koji vam donosimo u nastavku.
Mrkva cheesecake ima sočni biskvit kolača od mrkve i debeli sloj bogatog, kremastog, slatkog sira… Njam!
Sastojci
Biskvit
-pola šalice šećera
-1/3 šalice ulja (kokosovog ili suncokretovog)
-2 velika jaja
-1 šalica glatkog brašna
-1 prašak za pecivo
-pola žličice sode bikarbone
-pola žličice cimeta u prahu
-na vrh žličice soli
-1 šalica sitno naribane mrkve
-3/4 šalice tostiranih i usitnjenih pekan oraha
View this post on Instagram
Krema
-pola kilograma svježeg posnog sira
-pola šalice šećera
-2 vanilin šećera
-naribana korica jednog limuna
-sok polovice limuna
-3 velika jaja
Postupak
Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. U velikoj zdjeli izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje. U drugoj pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, cimet sodu bikarbonu i sol. Suhe sastojke dodajte jajima i kratko izmiksajte pa kuhačom umiješajte mrkvu i pekan orahe.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje ili namažite maslacem i pobrašnite pa u njega izlijte smjesu za biskvit i poravnajte. Pecite 10 minuta.
U međuvremenu umutite jaja sa šećerom, dodajte svježi sir, vanilin šećer, limunov sok i koricu. Želite li još kremastiji kolač u smjesu od sira dodajte tri žlice sira za mazanje.
Nakon deset minuta izvadite biskvit iz pećnice, prelijte ga smjesom od sira i vratite natrag još 20 minuta. Kada je kolač gotov, ostavite ga u zatvorenoj pećnici još sat vremena. Potom ga izvadite, pustite da se ohladi pa ga još dodatno rashladite dva sata u hladnjaku.
Uslast!
Komentari