VOLE IH ŽENE River Pub ove jeseni nudi 11 novih jela ‘a la carte’

Autor:

17.09.2024., Zagreb - Riverpub.

Photo: Sasa ZinajaNFoto

FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

River Pub na zagrebačkom Jarunu u samo tri godine postojanja etablirao se kao savršeno mjesto za domjenke i obiteljska ili poslovna druženja i zabave, a na meni osim klasičnih steakova, burgera, ribe, tjestenine, rižota, meksičke i talijanske kuhinje, dolaze i novi izvanredni specijaliteti

Ugodan prostor na poseban način uveliča svako neformalno okupljanje ili proslavu i doda joj onu posebnu notu intimnosti i topline. Kad se ugodno osjećate u prostoru i druženje je opuštenije i zabavnije, a razgovor teče nekako prirodno i bez kočnica. Upravo takav prostor u kojem ćete se osjećati dobro i opušteno naći ćete u River Pubu na zagrebačkom Jarunu, jednom od rijetkih preostalih klasičnih pubova u gradu koji se u svoje tri godine postojanja etablirao kao savršeno mjesto za domjenke i intimna obiteljska okupljanja, korporativna druženja i proslave, poslovne ručkove ili tek otkačene i nezaboravne zabave, djevojačke i momačke večeri ili rođendanske proslave uz živu muziku i dobru hranu i piće. Sredinom rujna, tijekom naše posjete Pubu, prostor su ispunili veseli uzvici i osmijesi dobro raspoloženih članova Hrvatskog paraolimpijskog odbora i sportaša paraolimpijaca koji su proslavljali najnovije uspjehe i medalje naše reprezentacije na nedavnim Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Voditelj River Puba Saša Stambolija otkriva da će tijekom prosinca proširiti ponudu večeri uz živu muziku pa će njihov bend svirati i tijekom tjedna. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Popularnost River puba potvrdio nam je i voditelj lokala Saša Stambolija, koji nam je ispričao da je nakon ljetne stanke i ponovnog otvaranja krajem kolovoza prostor stalno ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta, pa dolazak valja najaviti i rezervirati stol 10-ak dana unaprijed. Ta je činjenica, kazao je, najbolji dokaz da Pub nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. „Kad nam dolaze manje grupe ljudi od 20-ak ili 25 osoba, najčešće ih uklopimo među ostale goste. Obično su to zaposlenici manjih tvrtki koji na druženjima i domjencima obilježavaju neke datume važne za njihovo poslovanje, ili su to obiteljska okupljanja i proslave, krstitke i rođendani. No u slučaju kada nam dolazak najavi veća grupa od 150 ili 200 osoba obično prostor rezerviramo samo za njih. I takve proslave ili druženja, najčešće uz bogatu ponudu hrane i pića serviranu na švedskom stolu, u pravilu organiziramo tijekom tjedna, jer su večeri četvrtkom, petkom i subotom rezervirane za naš večernji program uz živu muziku“, pripovijeda nam Stambolija dok uz laganu muziku ispijamo odličnu kavu.

Chef Mario Grgošić svake sezone u ponudu unosi dašak inovacija prilagođenih novom godišnjem dobu, a posebna pažnja posvećuje se porijeklu namirnica. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Njihove večeri vikendom uz živu muziku posebno su popularne i uvijek ispunjene do posljednjeg mjesta, kaže nam. I uz osmijeh nam otkriva jednu malu tajnu: njihov je pub posebno poznat i popularan među ženskom populacijom. „River pub je poznato mjesto u gradu za organizaciju ludih djevojačkih večeri. Kad se cure okupe, zabava do dugo u noć je zagarantirana“, tvrdi nam Saša i dodaje da njihove gošće čine gotovo dvije trećine ukupnih posjetitelja Puba. A dolazi i vrijeme prigodnih božićnih domjenaka tijekom prosinca, pa se Pub posebno priprema za taj dio godine. „Tijekom prosinca ćemo proširiti našu ponudu večeri uz živu muziku, pa će program zabava uz naš bend, osim vikendom, biti otvoren za goste tijekom cijeloga tjedna“, ispričao nam je Saša Stambolija. Valja ovdje napomenuti i da lokal posjeduje vlastiti besplatni parking za svoje goste, što je svakako velika prednost River puba.

Na meni stiže i carpaccio od gambera s limetom, začinskim biljem i kremom od sira Grana Padano

Ono što treba istaknuti kao posebnu vrijednost River puba je njihova gastronomska ponuda koja je posebno dobro prihvaćena među njihovim gostima. Uz već standardni meni na kojem se nalaze razne vrste tjestenina i rižota, riba i plodovi mora, burgeri i steakovi te specijaliteti meksičke i talijanske kuhinje, uvijek dobro raspoloženi chef Mario Grgošić svake sezone u ponudu jela unosi dašak inovacija prilagođen novom godišnjem dobu. „I ove jeseni naš meni osvježavamo sa 11 novih jela ‘a la carte’ koje radimo od brižljivo odabranih namirnica“, objasnio nam je Grgošić. A da se porijeklu namirnica u River pubu doista posvećuje posebna pažnja svjedoči i podatak da govedinu za njihove dobro poznate steakove nabavljaju specijalno iz Urugvaja, Paragvaja i Irske.

FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

„Ove ćemo jeseni, između ostaloga, našim gostima koji traže posebno gastronomsko iskustvo ponuditi carpaccio od gambera sa limetom, začinskim biljem i kremom od grana padano sira, ‘pulled pork’ okruglice sa dvije vrste umaka i gambere u tempura umaku sa limetom, narančom i raznim umacima. Uz to nudimo i domaću crnu tjesteninu, za čije umake sastojke nabavljamo iz Italije, te grdobinu u panceti na kremi od graška i s perlicama od mrkve“, nabrojio nam je chef Grgošić samo neka od inovativnih jela koja u ovom pubu pripremaju s posebnom ljubavlju. A dobar zalogaj sigurno će bolje prijati uz gutljaj dobrog vina ili piva koje gosti biraju iz pažljivo odabrane i bogate vinske karte puba. Stoga, nađete li se na Jarunu ovih dana, svakako svratite u River pub i kušajte neke od njihovih gastronomskih specijaliteta. Pub posjeduje i vlastito ograđeno dječje igralište koje će zabaviti najmlađe posjetitelje dok vi uživate u dobrom društvu, hrani i piću. A pripremate li kakvu proslavu, domjenak ili naprosto druženje sa dragim ljudima najavite im svoj dolazak i provedite ugodno vrijeme u opuštajućem prostoru jednog od posljednjih pubova u gradu.

OZNAKE: river pub

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.