Poznata njemačka sommelierka priprema masterclass ‘Istarski vinski biseri’

Autor:

FOTO: Paula Bosch

“Malvazija je profinjeno vino s cvjetnim aromama koje se fantastično sljubljuje sa šparogama, dok s teranom imate idealnog, nekompliciranog partnera za svaku roštiljadu”, tako istarske sorte opisuje najpoznatija njemačka sommelierka Paula Bosch.

S istarskim i hrvatskim vinima oduševila se prije nekoliko godina u Münchenu, a održat će masterclass pod nazivom ‘Istarski vinski biseri/Wine pearls from Istria’ na kojem će se kušati vina autohtonih sorti.

‘Izložba vina i vinarske opreme – Vinistra’ se održava od 10. do 12. svibnja u porečkoj Žatiki, njeno predavanje na rasporedu je prvog dana. Tokom trideset godina karijere Bosch je radila u uglednim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, zatim kao samostalna savjetnica za vino, a cijelo vrijeme se bavi pisanjem knjiga, eno-gastronomskih publikacija i vlastitog bloga. Ugledan francuski restoranski vodič Gault&Millau  proglasio ju je 1998. sommelierkom godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.