U punom jeku je sezona roštiljanja, a da ne bi sve ostalo samo na mesu, otkrivamo vam voće koje je još ukusnije kada se sljubi s užarenom rešetkom i karamelizira. Oduševite goste ili ukućane desertom s roštilja.
Breskve
Mesnate, slatke i sočne breskve savršene su kada se pripreme na roštilju. Birajte svježe i zrele plodove, a nikako konzervirane ili zamrznute jer su premekane. Uz grilane breskve servirajte žličicu grčkog jogurta, dodatno ih zasladite medom i ukrasite listićem mente. Menta nije samo za dekoraciju, već i za okus.
View this post on Instagram
Ananas
Ogulite i izrežite ananas na kriške malo tanje od centimetra te ih stavite ih roštilj i pecite s jedne pa s druge strane po tri – četiri minute.
Želite li mu obogatiti okus, prije nego što ga stavite na rešetku, namažite ga mješavinom meda, limunovog soka i naribanog đumbira.
Jedna šalica osigurava više od 100 posto vaših dnevnih potreba za vitaminom C.
Lubenica
Možda će vas iznenaditi, ali i lubenicu možemo peći na roštilju. Narežite je na “pizza cut” komade i sa svake strane pecite po dvije minute. Ne skidajte koru.
View this post on Instagram
Kokos
Kokos je neizostavni sastojak ljetnih deserta i koktela. Otvorite kokos i izlijte vodu. Izlomite ga na manje komade i izdubite meso. Grilajte komadiće kokosa dok ne počnu poprimati boju sljeza.
Otopite tamnu čokoladu i svaki komadić ispečenog kokosa umočite u nju. Kokos u čokoladi možete sada staviti u hladnjak da se potpuno ohladi ili ga jesti toplog.
Uz grilano voće savršeno ide kuglica sladoleda po želji, osobito ako je ono još uvijek toplo.
Komentari