Jedan vlasnik turskog restorana je došao do neobične zamisli, kako bi promovirao poznati specijalitet.
Yasar Aydin je poslao veliki kebab na svemirsku misiju, tj. put balonom ispunjenom helijem u najniži sloj atmosfere.
Restoran iz turske provincije Adana je imao cilj istaknuti važnost ove delicije i osebujnost recepta na ovom području. Kebab je bio pričvršćen na malo postolje, balon ispunjen helijem je uspio neobičan teret dignuti do visine od 38 kilometara.
Mesni specijalitet je tijekom pet sati leta neprestano snimala kamera.
Nakon dugog leta balon je puknuo, a kebab je pao u more s padobranom na području provincije Hataj, oko 75 kilometara od mjesta polijetanja.
Tim je uspio pronaći neobičan teret pomoću uređaja za praćenje. Ovaj kebab će sad svečano biti izložen u restoranu. Vlasnik restorana je otkrio da u budućnosti ima plan kontaktirati aeronautičku tvrtku i poslati ovaj omiljeni recept na pravu svemirsku misiju.
Komentari