Tradicija na stolu: Domaća kokošja juha

Autor:

26.09.2018., Zagreb - Fini domaci ujusak.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Domaća kokošja juha je čest gost nedjeljnih obiteljskih objeda, a posebno prija u zimskim mjesecima, kad se temperature zraka spuste.

Donosimo recept za domaću kokošju juhu.

Sastojci:

1 kokoš
15 dkg korjenastog povrća (peršin, mrkva, celer)
5 dkg luka
sol, papar, tjestenina

Priprema:

Očišćenu kokoš stavite kuhati u gladnu vodu zajedno s površem. Juhu posolite i popaprite i dodajte joj poprženi luk.

Kuhati na laganoj vatri oko dva sata, kako juha ne bi postala mutna.

Juhu ocijedite, luk i kokoš nakošite i vratite u juhu te dodajte listiće peršina. Ukuhajte tjesteninu po želji.

OZNAKE: kokošja juha, juha

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.