Torta od sira: Najdraža poslastica i za one koji traže niski udio ugljikohidrata

Autor:

Photo: Pixabay

Cheesecake ili torta od sira omiljeni je desert, za koji postoji niz recepata. Neke torte od sira se peku, neke sadrže žuti i bijeli sloj, neke samo žuti, u nekima ima jaja, u nekima ne.

Svi oni koji se nastoje hraniti s niskim udjelom ugljikohidrata, nemaju puno opcija za slastice. Ipak, ako šećer zamijene eritritom, a podlogu od keksa orašastim plodovima – torta od sira je odličan izbor.

Čak ni preljev od šumskog voća ne smeta, jer je bobičasto voće dopušteno u keto prehrani, donosi portal Jedem doma.

Količina: 8 osoba

Sastojci:

Za podlogu:

100 g mljevenih badema
100 g mljevenih lješnjaka
Sok 1 limuna
100 g maslaca
75 g eritrita
Za žuti sloj:

400 g krem sira
400 g ricotte
4 jaja
290 g eritrita
1 žličica ekstrakta vanilije
1,5 žlica gustina
1,5 žlica vode
Za bijeli sloj

500 g milerama
žličica ekstrakta vanilije
20 g eritrita

Torta od sira s preljevom od bobičastog voća. Photo: Pixabay

Za preljev:

100 g malina
100 g kupina
1 vanilin šećer eritrit
10 kapi ljutog umaka Pašmanera

Priprema:

1. Uključite pećnicu da se ugrije na 150 stupnjeva.

2. Bademe i lješnjake grubo sameljite u blenderu. Može ostati i koji krupniji komadić, ne mora biti sitno mljeveno. Bademe i lješnjake pomiješajte s otopljenim maslacem, limunovim sokom i šećerom/eritritom.

3. Kalup za tortu dobro premažite maslacem i rukama na dno utisnite tanku koru od smjese od orašastih plodova. Stavite je peći na 150 stupnjeva 20 minuta.

4. Gustin razmutite u vodi te mikserom pomiješajte sve sastojke za žuti sloj. Kad se kora od orašastih plodova zapekla, preko nje prelijte žuti sloj i stavite sve skupa peći u pećnicu sat vremena na 150 stupnjeva. Ne otvarajući pećnicu, isključite je i ostavite tortu da odstoji u isključenoj pećnici još sat vremena.

5. Bijeli sloj pripremite tako što ćete mileram dobro izmiksati s vanilijom i šećerom/eritritom. Kad tortu izvadite iz pećnice, preko žutog sloja premažite bijeli.

6. Šumsko voće zagrijte u tavici s vanilin šećerom. Kad je voće pustilo vodu i počelo se pretvarati u strukturu pekmeza (ne treba dugo – desetak minuta), nakapajte sam pašmanero.

7. Preljev od šumskog voća pustite da se malo ohladi i prelijte ga preko bijelog sloja.

8. Tortu je potrebno dobro ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.