Tajna drugačije mesne štruce: Pripremite je bogatu sirom, bez jaja

Autor:

Iulia Buta on Unsplash

Priprema mesne štruce relativno je jednostavna, a konačni je rezultat iznimno ukusan obrok. U mnogim receptima mesna će se štruca pripremati s jajem u sredini, no u ovom ih receptu nema, već je obogaćena sirom.

Sastojci:

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 srednje velika luka, narezana na kockice
  • 1 velika zelena paprika, narezana na kockice
  • 225 grama umaka od rajčice
  • 125 ml punomasnog mlijeka
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žlica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 680 grama mljevene govedine
  • 450 grama isjeckanog cheddar sira
  • 255 grama mljevene svinjetine
  • 56 grama krušnih mrvica
  • 2 velika jaja, umućena
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papar i kuhajte dok ne omekša, 3 do 4 minute.
  • Prebacite u veliku zdjelu s umakom od rajčice, mlijekom, timijanom, lukom i češnjakom u prahu.
  • Lagano ohladite, a zatim umiješajte govedinu, 170 grama sira, svinjetinu, krušne mrvice i jaja. Posolite i popaprite i promiješajte da se sjedini.
  • Prebacite u lim za pečenje i na vrh pospite preostalim sirom.
  • Pokrijte folijom i pecite 45 minuta, a zatim uklonite foliju i vratite u pećnicu na još 30 minuta.
  • Ostavite da odstoji najmanje 10 minuta, a zatim poslužite.
OZNAKE: mesna štruca

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.