Priprema mesne štruce relativno je jednostavna, a konačni je rezultat iznimno ukusan obrok. U mnogim receptima mesna će se štruca pripremati s jajem u sredini, no u ovom ih receptu nema, već je obogaćena sirom.
Sastojci:
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 srednje velika luka, narezana na kockice
- 1 velika zelena paprika, narezana na kockice
- 225 grama umaka od rajčice
- 125 ml punomasnog mlijeka
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žlica luka u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 680 grama mljevene govedine
- 450 grama isjeckanog cheddar sira
- 255 grama mljevene svinjetine
- 56 grama krušnih mrvica
- 2 velika jaja, umućena
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papar i kuhajte dok ne omekša, 3 do 4 minute.
- Prebacite u veliku zdjelu s umakom od rajčice, mlijekom, timijanom, lukom i češnjakom u prahu.
- Lagano ohladite, a zatim umiješajte govedinu, 170 grama sira, svinjetinu, krušne mrvice i jaja. Posolite i popaprite i promiješajte da se sjedini.
- Prebacite u lim za pečenje i na vrh pospite preostalim sirom.
- Pokrijte folijom i pecite 45 minuta, a zatim uklonite foliju i vratite u pećnicu na još 30 minuta.
- Ostavite da odstoji najmanje 10 minuta, a zatim poslužite.
Komentari