Što jedu hrvatski reprezentativci u Kataru?

Autor:

30.05.2018., Osijek - Tomica Djukic kuhar hrvatske nogometne reprezentacije uskoro putuje u Rusiju na Svjetsko prvenstvo. "nPhoto: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Tomica Đukić glavni je kuhar hrvatske nogometne reprezentacije već sedam godina. Za portal Dobra hrana otkrio je što igrači jedu u Kataru.

Na dan dan utakmice protiv Maroka, koja se igrala u 13 sati, hrvatski nogometaši pojeli su obilan doručak, koji je uključivao meso i tjesteninu, ali uglavnom slijede mediteransku prehranu. To znači da sve mora biti pripremljeno na maslinovom ulju i bez puno začina, samo uz sol i papar.

“Njihov dnevni meni bazira se na dvije vrste mesa, uvijek su tu crveno i bijelo meso, pa im poslužujemo teletinu, mladu junetinu, piletinu i puretinu. Uz to moraju imati dostupnu i ribu. Uvijek je to bijela riba, primjerice orada ili brancin, i prilično često je na meniju losos”, rekao je Đukić i dodao da jako puno pažnje posvećuju povrću, a neizostavne su i juhe.

“Sve namirnice moraju imati deklaraciju, točan datum proizvodnje i dokad se može koristiti. S tim nema zafrkancije. Nema šanse da koristimo rakove ili školjke, jer je tu velika mogućnost trovanja, a ni grahorice, koje mogu uzrokovati probavne tegobe. Nikada ne kupujemo namirnice u rinfuzi jer nikad ne znate što ćete dobiti. Sve mora biti maksimalno svježe”, pojasnio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.