SLATKI BOŽIĆ: Pripremite ovih blagdana mini stollen poklončiće za one koji su vam u srcu

Autor:

Coolinarika

Blagdanski božićni kruh, Christstollen ili samo stollen, slatki je kruh koji se tradicionalno priprema u ovo doba godine, a savršeno ide uz šalicu toplog čaja ili kave. Nastao je u Njemačkoj, u Dresdenu u 14. stoljeću, a simbolizira djetešce Isusa, položenog u povojima u jaslice. 

Očaravajući okus daju mu kandirani agrumi, grožđice, bademi i rum, a kada ga uvaljate u šećer u prahu, izgleda kao da je izišao iz najljepše božićne bajke! Točno onako kako priliči poklonu namijenjenom ljudima koje volite.

Ovo su sastojci koji će vam trebati kako biste umijesili Mini stollen poklončiće:

450-500 g Glatkog brašna Podravka

50 g šećera

1 Dolcela Vanilin šećer

1 Dolcela Instant kvasac

2 žumanjka

70 g maslaca

250 ml mlijeka

150 g suhog voća (grožđice, marelice, šljive, datulje, smokve), narezanog

50 g badema u listićima ili štapićima

50 g kandiranog voća

1 Dolcela Rum šećer

1 Dolcela Naranča šećer

200 g marcipana

100 g otopljenog maslaca za premazivanje

50-76 g šećera u prahu za posipanje

Detaljni recept za minijaturne blagdanske slatke kruščiće pogledajte na linku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.