SEZONA AJVARA Trik koji će vam pomoći da s lakoćom ogulite pečene paprike

Autor:

Pixabay

Naglo zahlađenje je mnoge usmjerilo u pravcu kuhinja jer vrijeme je idealno za spremanje zimnice.

Jedan od obaveznih jesenskih specijaliteta je ajvar. No, priprema ovog tradicionalnog specijaliteta ima i jedan vrlo dosadan dio, a to je guljenje pečene paprike.

To može potrajati, ali srećom postoji jedan jednostavan trik koji može olakšati tu neurednu muku.
Naime, ako pripremate ajvar od pečene paprike, pripremite najlonsku vrećicu.

Kad su paprike spremne za skidanje s visokih temperatura, stavite ih u vrećicu i pričekajte dok se gotovo same ne ogule zbog pare koja će se stvarati kada zatvorite vrećicu.

Držite ih oko 10 minuta, što je dovoljno da kora omekša i da vam ovaj proces bude puno lakši.

NAJBOLJE OD PAPRIKE Imamo recept za pravi makedonski ajvar

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.