Božićne i novogodišnje blagdane provedite uz čaroliju okusa i mirisa koje nam daje more i uživajte u domaćoj atmosferi uz vrhunsku zadarsku ribu, plodove mora, paški sir, prestižna vina, likere i rakije, a sve začinite posjetom adventu u Zadru i zabavom za Silvestrovo
Želite li u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana osjetiti čaroliju okusa i mirisa bogatstva koje nam daje more, autentični dalmatinski proizvodi lokalnih proizvođača iz Zadra i Zadarske županije oplemenit će vaš blagdanski stol i učiniti blagdane posebnima.
Svježu ribu i plodove mora iz akvatorija Zadra i otoka začinite vrhunskim djevičanskim maslinovim uljima nastalim iz stoljetnih zadarskih maslinika, a punoću okusa pojačajte i čuvenom ninskom solju obogaćenom prirodnim mineralima.
Mesni i riblji specijaliteti zadarskog kraja nezamislivi su bez kvalitetnog domaćeg maslinova ulja i vrhunskih nagrađivanih vina
Paški sir sa svojim okusima eteričnog bilja šibanog burom i zalijevanog morskim kapljicama, u kombinaciji s originalnim pršutom iz zadarskog zaleđa, zadivit će vaše goste, posebno ukoliko im uz to servirate vrhunske rakije i vina zadarskog kraja koja su u posljednje vrijeme doživjela pravu renesansu. Posebno su u trendu mali boutique proizvođači koji su se istakli i na prestižnim vinskim natjecanjima poput Decantera.
Osim Maraschina, autentičnog zadarskog brenda tvornice Maraska, svojim kvalitetnim rakijama, likerima i vinima probili su se i drugi proizvođači
Jedan od autentičnih zadarskih brendova svakako je i maraschino, a tradiciju proizvodnje rakija i likera vrhunski lokalni proizvođači doveli su do savršenstva, kombinirajući rakije od svih mogućih okusa koje plodovi zemlje daju, od smokve do rogača i zelenih oraha. Istražite i zašto se posjet Zadru i Zadarskoj županiji krajem godine pretvara u zimsku bajku, što sve nudi advent u Zadru i provedite Silvestrovo na najboljoj zabavi na otvorenom.
Na ovom se području sol proizvodi već 1500 godina. Paški sir pojam je u svijetu sireva i najnagrađivaniji hrvatski sir, u čijem se okusu krije moćna kombinacija ljekovitog i eteričnog bilja otoka Paga
Komentari