U petak navečer, u sklopu održavanja samita G7 u Cornwallu svjetski čelnici gostit će se vrhunskim lokalnim i ostalim specijalitetima na raskošnoj večeri koju će za njih pripremati najbolji mjesni Chefovi. Na jelovniku će, među ostalim biti riba ulovljena uz obalu Cornwalla koju će pripremati Emily Scott, glavna kuharica hotela Watergate Bay nedaleko od Newquaya.
A jelovnik će na gala večeri u petak izgledati ovako:
Predjelo: dinja sa začinima, gazpacho, kokos, fino začinsko bilje
Glavno jelo: Pečeni iverak s domaćim mladim krumpirom i pestom od divljeg češnjaka uz lokalne vrste povrća iz vrtova Padstowa
Plata s lokalnim sirevima: gauda, kornvolski yarg (polutvrdi sir od kravljeg mlijeka), Helford Blue
Desert: engleska Pavlova torta od jagoda
Sitni kolači: kremasti sirni fudge, mini korneti punjeni sladoledom od krem sira ukrašeni čokoladnim trufflesima s okusom Earl Greya
Subotnja večera bit će manje formalna. Čelnicima će se pripremati riba na žaru na plaži u zaljevu Carbis. Sve će nadzirati Chef Simon Stallard, vlasnik restorana Hidden Hut u mjestu Portscathu.
Za predjelo će biti posluženi kanapei s mesom Jakobovih kapica, kanapei od nježnog mesa kliješta rakovica i lokalne skuše.
Glavno jelo: dimljeni sirloin steak sa žara, jastog na žaru iz voda Newlyna uz prženi poriluk i domaći čips, mlada domaća ljubičasta brokula iz St. Justa i grilana cikla u krupnoj soli
Desert: sladoled Beach Hut Sundae
Nakon večere uzvanicima će se na plaži ponuditi pečeni Brie, Hot buttered Rum (vrući napitak od maslaca i ruma) i tostirani kolačići od sljeza.
Požele li svjetski čelnici nazdraviti uspješnom samitu ili utopiti tugu zbog njegova neuspjeha, ponudit će im se kornvolski pjenušac, njemački rizling, australski Shiraz, kornvolsko pivo i kokteli.
Komentari