Nije teško: Ruska šubara, neodoljiva kremasta torta za zimske dane

Autor:

Photo: YouTube/Screenshot

U hladne zimske dane idealan je kolač ruska šubara, inače jedan od najboljih starih kremastih kolača. Fin, mekan, kremast i jako bogatog okusa oduševit će ljubitelje finih slastica, a kokos i čokolada daju mu predivan, pomalo gordi izgled.

Ruske šubarice, poznate i kao ruske kape, vole svi koji vole dobre slastice, posebice ljubitelji kokosa i čokolade.

Sastojci su jednostavni za nabaviti, a postupak pripreme nije zahtjevan.

Velika torta inače je uvećana verzija šubarica.

Sastojci za tijesto:

4 jaja
10 žlica šećera
8 žlica vode
10 žlica brašna
4 žlice kakaa
Prašak za pecivo

Postupak pripreme:

Jaja umutiti sa šećerom dok se smjesa ne udvostruči i ne bude pjenasta. Dodati vodu – žlicu po žlicu. Promiješati brašno, kakao, prašak za pecivo i pomalo dodavati u jaja i šećer. Umućeno pretresti u namašćeni kalup za manje torte. Peći na 190 stupnjeva 20-ak min.

Sastojci za kremu:

5 dcl mlijeka
2 žlice glatkog brašna
3 žlice gustina
5 žlica šećera
20 dag margarina
2 žlice kokosa u prahu

 

Ruska šubara, popularan zimski kolač. Photo: YouTube/Screenshot

Postupak pripreme:

Brašno, gustin, kokos, šećer umutiti s malo mlijeka, ostalo staviti da se kuha. Kad zakuha dodati umućenu smjesu. Kuhati 10-ak min dok se sve ne ugusti. Ohladiti. Nakon toga dodati izrađeni margarin. Za glazuru trebate: 15 dag čokolade 12 dag margarina 2 žlice marmelade od marelice Sve zajedno otopite na pari.

Slaganje torte: Tortu razrezati na tri dijela i svaki dio pokapati s malo mlakog mlijeka. Mazati prvo glazuru (stavite je prilično), zatim kremu, poklopiti. Glazura, krema, poklopiti. Kremu potom namazati skroz okolo torte te po njoj posuti kokos u prahu. Na vrh torte razmazati ostatak glazure.

Staviti da se ohladi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.