Potvrđeno istraživanjima: Konzumacija jabuka smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2

Autor:

26.10.2020., Sibenik - Ponuda voca i povrca na sibenskoj gradskoj trznici.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jabuka sadrži veliku količinu vode, prehrambenih vlakana, flavanoida, antioksidansa, voćne kiseline i vitamina C te je idealan ‘prirodni borac’ protiv pojave mnogih bolesti, pišu vitamini.hr.

Konzumacijom organskog voća i jabuka čuvamo naše zdravlje, a ovo voće je odlično kao zamjena za suvišan obrok i kao pomoć pri mršavljenju.

To je već mnogima odavno poznato, kao i uzrečica da nas jabuka drži podalje od liječnika. A brojna istraživanja su potvrdila pozitivni utjecaj konzumacije jabuka na smanjenje rizika za razvoj dijabetesa tipa 2.

Jedna od studija tvrdi da je rizik za razvoj dijabetesa tipa 2 kod osoba, koje redovito i tjedno pojedu samo nekoliko jabuka oko 28% manji, što je značajno.

Konzumacija jabuka povezuje se i sa smanjenim rizikom od pojave bolesti srca. One utječu na zdravlje i izgled zubi i usne šupljine. Jedući ovo voće pomažemo pravilnom funkcioniranju probavnog sustava i crijevne flore, jer jabuke sadržavaju pektin i imaju prebiotički učinak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.