Glavni francuski grad Pariz je odnedavno bogatiji za novu gastronomsku atrakciju.
Pizzeria Pazzi je otvorena u središnjem dijelu Pariza, a autonomni roboti brinu o gotovo svemu. Izumitelji i osnivač Sébastien Roverso je za medije izjavio da je projekt razvijan osam godina.
Uz veliko veselje vlasnika, roboti čak zaprimaju narudžbe na središnjem pultu ili putem odabira na mobilnoj aplikaciji. Nakon što robotske ruke obave posao u kuhinji, pizza se stavlja u male pretince iz kojih ljudi mogu lagano izvaditi svoj ukusan obrok.
Chef i trostruki svjetski pizza prvak, Thierry Graffagnino, je otkrio da je tijesto najveći problem u radu kuhinje. Tijesto ima drugačija svojstva kako prolazi vrijeme od prve pripreme osnovnog sastojka. Roboti moraju sami usvojiti korekcije kako bi mogli nastaviti nesmetano raditi.
Graffagnino je ponovio da je pizza univerzalno jelo, a roboti su se pokazali kao velika konkurencija lokalnim pizza majstorima.
Komentari