Izraelski startup Redefine Meat prošlog je tjedna proširio svoje poslovanje u Europu i nadaju se da će u brojnim restoranima do kraja sljedeće godine prvi put poslužiti svoje ‘alternativno meso’.
3D isprintana zamjena za govedinu predstavljena je u Izraelu, kao i u Njemačkoj, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Riječ je o mješavini proteina soje i graška, slanutka, cikle, nutritivnog kvasca i kokosove masti koja oponaša biftek poznat kao bavette.
Israeli startup Redefine Meat has rolled out its first whole cuts of alternative meat. The 3D-printed beef substitute was rolled out in Israel, as well as Germany, the Netherlands and the UK https://t.co/hdnGwn0ct2 🥩 pic.twitter.com/W3pzobvYzn
— Reuters (@Reuters) November 17, 2021
Tvrtka, koja je do sada radila sa oko 150 restorana u Izraelu, nada se da će proširiti privlačnost alternativnih mesnih proizvoda, koji su uglavnom bili ograničeni na jela od mljevene govedine, uključujući hamburgere i kobasice.
“Ovo je izvor novca. To je razlog zašto imamo meso. Povećavamo kapacitet. Svaka serija koju napravimo pet je puta veća od prethodne. Dakle, mijenjamo strojeve, protok i atribute proizvoda”, rekao je izvršni direktor Eshchar Ben-Shitrit.
Kako tehnologija napreduje i poboljšava okus i raznovrsnost alternativnog mesa, prodaja u ovom sektoru mogla bi dostići 140 milijardi dolara do 2029. godine, što je oko 10 posto svjetskog tržišta mesa, procjenjuje Barclays.
Komentari