Ovo je ‘alternativa mesu’: Izraelski startup sprema bifteke – pomoću 3d printera

Autor:

Pixabay

Izraelski startup Redefine Meat prošlog je tjedna proširio svoje poslovanje u Europu i nadaju se da će u brojnim restoranima do kraja sljedeće godine prvi put poslužiti svoje ‘alternativno meso’.

3D isprintana zamjena za govedinu predstavljena je u Izraelu, kao i u Njemačkoj, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Riječ je o mješavini proteina soje i graška, slanutka, cikle, nutritivnog kvasca i kokosove masti koja oponaša biftek poznat kao bavette.

Tvrtka, koja je do sada radila sa oko 150 restorana u Izraelu, nada se da će proširiti privlačnost alternativnih mesnih proizvoda, koji su uglavnom bili ograničeni na jela od mljevene govedine, uključujući hamburgere i kobasice.

“Ovo je izvor novca. To je razlog zašto imamo meso. Povećavamo kapacitet. Svaka serija koju napravimo pet je puta veća od prethodne. Dakle, mijenjamo strojeve, protok i atribute proizvoda”, rekao je izvršni direktor Eshchar Ben-Shitrit.

Kako tehnologija napreduje i poboljšava okus i raznovrsnost alternativnog mesa, prodaja u ovom sektoru mogla bi dostići 140 milijardi dolara do 2029. godine, što je oko 10 posto svjetskog tržišta mesa, procjenjuje Barclays.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.