FOTO: Otvoren prvi pop-up sushi restoran u Gradu Zadru

Autor:

Filip Brala

Tradicija Japana oživljena je na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Grada Zadra.

Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural Cooperative Association), a među brojnim uzvanicima bio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike pozdravio na hrvatskom jeziku.

“Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već nekoliko godina održava i Sushi & wine festival”, izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.

Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa.

Sushi majstori filetirali su veliku tunu, bila je tu i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću, a okupljeni su mogli vidjeti i po kojoj recepturi se sprema  sashimi, nigiri i gunkan, koji su oduševili svojim iznimnim okusom.

”Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800 tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena, zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima u hotelu i to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski. Tako će uz naš poznati Alpe – Adria gastronomski smjer, sushi pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste”, dodao je Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.