Topao tanjur tradicionalnog gulaša vedrim zimskim danima daje posebnu čar. Ovo bogato, ukusno jelo na žlicu može se napraviti za dva puna dana.
Poznato je da gulaš zagrijava tijelo iznutra i, svojim različitim okusima, krijepi dušu.
Sastojci:
50 g slanine
1 luk
1 paprika
2 režnja češnjaka
400 g svinjetine
3 žličice crvene paprike
2 lovorova lista
150 g kiselog kupusa
Temeljac
Sol i papar
Priprema:
U većoj posudi zagrijte ulje i najprije sa svih strana dobro zapecite meso koje ste nasjeckali na kockice. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći najprije zapecite komadiće slanine, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte. Nakon pet minuta dodajte i sjeckanu papriku i češnjak.
Pirjajte oko tri minute, dodajte slatku mljevenu papriku, lovorov list, sol i papar i vratite meso. Dodajte i kiseli kupus pa prelijte temeljcem i pustite da se krčka oko sat vremena. Povremeno provjerite i dodajte još tekućine ako je potrebno. Dodatno začinite prema potrebi.
Komentari