Čokolada i klementine savršen su spoj. Kombinacija ovih sastojaka idealna je za bogati blagdanski stol, no uklapa se u bilo kojoj prigodi.
U nastavku donosimo recept Jamiea Olivera za brzu tortu od čokolade i klementina.
View this post on Instagram
Sastojci:
350 g tamne čokolade (70%)
250 g maslaca
5 velikih jaja
250 g šećera u prahu
200 ml svježeg soka od klementina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva.
Maslacem premažite kalup za torte promjera 25 cm.
Čokoladu otopite na pari s 225 g maslaca i prstohvatom soli pa pričekajte da se malo ohladi.
Jaja miksajte sa šećerom sve dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
U smjesu jaja ulijte čokoladu i lagano miksajte.
Smjesu potom prelijte u kalup, a kalup stavite u veću posudu i ulijte vruću vodu do polovice kalupa.
Pecite u zagrijanoj pećnici 35 – 40 minuta.
U tavu ulijte sok klementine i pustite da krčka 20-ak minuta.
Kada poprimi gustoću sirupa, prelijte u posudicu i pričekajte da se ohladi.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i pričekajte da se ohladi. Poslužite uz sirup od klementine.
Komentari