Norvežanima zlato u skijaškim letovima

Autor:

epa05083410 Andreas Wank of Germany soars through the air at the first round during the first stage of the Four Hills ski jumping tournament in Oberstdorf, Germany, 29 December 2015.  EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Reprezentacija Norveške osvojila je zlatnu medalju u ekipnom natjecanju na svjetskom prvenstvu u skijaškim letovima održanom na skakaonici u Kulmu.

Norvežanima je to treće zlato nakon što su bili najbolji i na svjetskom prvenstvu 2004. na Planici, te dvije godine kasnije u Kulmu.
Zlatnu medalju za Norvešku osvojili su Anders Fannemel (213,5/217,0 m), Johann Forfang (218,5/201,5), Daniel-Andre Tande (206,5/215,5) i Kenneth Gangnes (207,0/219,5) sakupivši 1467,7 bodova,.
Drugi su bili Nijemci (Andreas Wellinger 196,0/193,0, Stephan Leyhe 168,0/202,0, Richard Freitag 213,5/207,0, Severin Freund 219,0/218,5) sa 1357,3 bodova, dok je bronca pripala Austrijancima (Stefan Kraft 225,5/230,0, Manuel Poppinger 209,0/150,5, Manuel Fettner 180,5/156,5, Michael Hayböck 207,5/216,0) sa 1310,4 bodova.
Četvrti su bili Slovenci predvođeni pobjednikom u pojedinačnom natjecanju Peterom Prevcom koji je imao dva sjajna skoka od 228 i  238 metara.
REZULTATI:
1. Norveška                           1467,7 bodova
(Anders Fannemel 213,5/217,0 m, Johann Forfang 218,5/201,5, Daniel-Andre Tande 206,5/215,5, Kenneth Gangnes 207,0/219,5)
2. Njemačka                            1357,3
(Andreas Wellinger 196,0/193,0, Stephan Leyhe 168,0/202,0, Richard Freitag 213,5/207,0, Severin Freund 219,0/218,5)
3. Austrija                           1310,4
(Stefan Kraft 225,5/230,0, Manuel Poppinger 209,0/150,5, Manuel Fettner 180,5/156,5, Michael Hayböck 207,5/216,0)
4. Slovenija                          1272,7
(Robert Kranjec 209/211,5, Jurij Tepeš 170,0/157,0, Anže Lanišek 180,5/157,5 m, Peter Prevc (228,0/238,0)
5. Poljska                            1211,9
6. Češka                              1018,4
7. Finska                                721,6
8. Rusija                                 707,5

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)