SLATKI BOŽIĆ Najpopularniji slatki Coolinarika recepti: Deserti bez kojih su blagdani nezamislivi

Autor:

Pexels

U blagdansko vrijeme, čak i ako nismo vični kuhanju, zasukat ćemo rukave, svezati pregaču i zaviriti u bakinu bilježnicu s receptima u želji da ispečemo kolač, raskošni kuglof ili linzere – i platiti danak neiskustvu ako u startu ne proučimo recept i ne razjasnimo nedoumice.

Nije zgodno naći se s rukama u tijestu pa se tek onda pitati je li baka mislila na glatko ili oštro brašno, što znači zericu soli i koliko mora biti tvrdo to meko tijesto?

Početnik u kuhinji ima bezbroj pitanja koja se onima iskusnima možda čine banalna. Zato je uz baku dobro konzultirati Coolinariku, što i činimo.

Coolinariku mjesečno posjeti gotovo 3 milijuna ljudi.

Na njoj za svakoga postoji recept za blagdansku čaroliju. I ne samo recept, već i dobra vila koja će učiniti da sve ispadne baš kako treba. Pojavi se svaki put kada kliknete na najpopularniju hrvatsku web stranicu s receptima.

Coolie ima odgovore na sva vaša pitanja

Ako ste možda ignorirali onaj zeleni kružić s ikonicom za razgovor u desnom kutu ekrana, toplo vam savjetujemo da drugi put porazgovarate s Coolie, novim i najmodernijim Podravkinim pojačanjem, simpatičnom AI kulinarskom asistenticom.

Olakšat će vam potragu za božićnim kolačima, a ako joj priznate da vam slastice nisu jača strana, pronaći će za vas, za pripremu jednostavniji, a i dalje jednako ukusan i vizualno atraktivan kolač.

Ako  primjerice ne volite ili ne smijete konzumirati neku namirnicu, i to recite Coolie. Izabrat će vam recepte prilagođene vašim zahtjevima. Želite li malo kalorija, a puno vlakana – ni to joj nije problem. Coolie će vam na vaš upit predložiti  i neku drugačiju kombinaciju sastojaka, način pripreme i još štošta vezano uz kuhinju.

Raspolaže s  preko 5000 recepata iz baze Coolinarike  pa kako se bude razvijala vaša komunikacija, koju možete održavati i preko WhatsAppa, to ćete se bolje upoznavati i njezini odgovori će biti precizniji i personaliziraniji.

Coolie kroz proces kuhanja vodi na zanimljiv i intuitivan način, u što smo se uvjerili kada smo uz njezinu pomoć odabrali nekoliko recepata za blagdanske slastice.

Zamolili smo ju da nam pronađe najpopularnije božićne recepte za početnike, napredne i one koji vole tradicionalne božićne kolače. Evo kako je Coolie odradila zadatak:

Božićne slastice za početnike

Tražili smo je recept koji će odlično ispasti baš svakome. Predložila je jednostavne i brze Božićne kuglofiće.

Pravi kuglof traži vještinu, o čemu ćemo kasnije, dok su za božićne kuglofiće potrebni tek Dolcela Muffins mješavina, jaje, malo ulja, šećer u prahu, malo naranče, nara i ružmarina za dekoraciju. Naravno i kalupi za muffine, kako biste dobili oblik kuglofa. Kuglofići su gotovi za pola sata. Nestanu u trenu! Recept pročitajte na linku.

 

Božićni kolači za one koji žele i mogu više

Ako volite pred sebe stavljati izazove, a vješti ste u kuhinji, predlažemo vam da ovog Božića napravite Blagdansku tortu s karamelom ili Blagdansku slatku kućicu buche chalet.

Blagdanska torta s karamelom

Sočna i lagana torta u kojoj se savršeno nadopunjuju karamel, cimet, đumbir i muškatni oraščić, oduševit će sve one koju budu imali sreće da se nađu za vašim blagdanskim stolom.

Kako biste postigli maksimum okusa, koristite začine u prahu provjerene kvalitete, Vegeta Maestro Đumbir i Vegeta Maestro muškatni oraščić.

Za pripremu ove ukusne torte trebat će vam dva sata, a recept vas čeka na Coolinarici.

Blagdanska slatka buche chalet kućica

Buche chalet traži spretne ruke i malo vašeg vremena. Trebate napraviti jestivu i atraktivnu kućicu od biskvita i kreme. Za “zidove” i “ploče” najboljim se pokazala Dolcela Muffins mješavina od čokolade.

Od nje ćete napraviti biskvit koji ćete izrezati na četiri dijela različitih veličina pa slagati jedan na drugi i spajati filom koji ćete napraviti od Dolcela kreme za kolače s okusom vanilije, maslaca, mlijeka i čokolade za kuhanje. Za krov su se najboljima pokazale piškote. Ova torta oduševit će sve generacije za vašim blagdanskim stolom. Recept je na linku.

 

Blagdanske tradicionalne slastice s twistom

Blagdanski kuglof iznenađenja s bijelom čokoladom i pistacijama

Raskoš blagdanskoj trpezi dat će kuglof. Ovaj starinski, svečani kolač pekle su najvještije domaćice i bio je običaj da na stolu stoji sve do Nove godine. Kako i ne bi kada se oko njega valjalo itekako potruditi.

Tradicionalno se nadijevao orasima ili makom, a želite li napraviti moderni kuglof, umjesto oraha i maka, posegnite za kakaom, bijelom čokoladom i pistacijom. Osim što će biti zvijezda vašeg blagdanskog stola, ovaj će kuglof dati božićnom ručku i dozu uzbuđenja koje se krije u njegovu presjeku.  Na linku pogledajte detaljni recept za blagdanski kuglof iznenađenja.

Torta bor (Medenjak torta)

Medenjaci su neizostavni božićni slatkiš za ljubitelje tradicije. Očaravaju mirisom i okusom, a ako se malo potrudite i izgledom.

Želite li i ove godine ispoštovati tradiciju, ali i napraviti nešto drugačije, predlažemo vam tortu Bor koja će, sigurni smo, biti zvijezda Božića.

Torta se sastoji od bogate i ukusne vanilin kreme koju ćete napraviti s Dolcela pudingom od vanilije i biskvita koji je ustvari medenjak. Spoj ukusne kreme i rahlog medenjaka pravi su spektakl za okusne pupoljke. Rahlost medenjaka postići ćete dodavanjem Dolcela sode bikarbone.

Predlažemo da ovu spektakularnu božićnu tortu  ukrasite puslicama i jestivim biserima koji će kod onih starijih izazvati slatku nostalgiju za djetinjstvom i podsjetiti na rođendanske torte s kojih su se krali biseri u nadi da nitko neće primijetiti.

Ove godine drugačije

Blagdani su vrijeme zajedništva i radosti, neprocjenjivi trenutci koje dijelimo s onima koje najviše volimo. No prethodi im puno, puno posla pa smo na Badnjak, kada bismo se trebali opustiti i uživati s obitelji i prijateljima, najčešće na rubu snaga i živčanog sloma.

Pokušajmo ove godine drugačije.

Uz Coolie ćemo biti potpuno cool u kuhinji, čak i kad zavlada blagdansko ludilo. Lijepo je znati da se imamo na koga osloniti, zar ne?

 

Sadržaj je nastao u suradnji s Podravkom.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.