Požeško-slavonska županija oduvijek mami mirisima i okusima i oduševljava gostoljubivošću. Da se u ovoj županiji najbolje jede znaju svi koji su tamo bili barem jednom.
I sami se u to možete uvjeriti posjetite li je u bilo koje doba godine, a osobito od 01. do 10. svibnja, tijekom događanja ‘Dani okusa Zlatne Slavonije’.
Za vrijeme trajanja proljetne eno-gastro manifestacije u osam ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije, možete uživati u meniju s tradicionalnim jelima po promotivnoj cijeni.
Restoran Klas iz Pleternice, restorani Vila Stanišić, Grgin Dol, krčme Zlatni lug i Stari fenjeri iz Požege, hotel Pakrac, buffet Čiča Mata iz Velike i restoran Schon Blick iz Vetova, ponudit će vam najfinija jela poput bistre, goveđe, prežgane ili juhe od rajčice, dimljene slanine, sira i kajmaka, kuhane junetine u sosu od rajčice, pečene teletine sa seljačkim krumpirom, sarme, odreska Barun Trenk, požeškog vinogradarskog ćevapa, podolca ispod peke, pastrve sa žara, pohanog soma, fiš paprikaša s tijestom, šmarna s pekmezom, domaćeg slavonskog kolača, slatke štrudle sa sirom…
Uz tradicionalna jela ne propustite vina odnjegovana u podrumima na jednoj od tri vinske ceste Požeško-slavonske županije.
Komentari