U lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra će se od 20. do 22. svibnja održati ekskluzivan i nezaboravan gastronomski spektakl pod nazivom ‘Epicurean Weekend Extravaganza’.
Hotel Alhambra i restoran Alfred Keller će postati središte gastronomske čarolije u režiji sedam vrhunskih chefova u pitoresknoj uvali Čikat. Treba istaknuti da je ovaj restoran dobitnik prestižne Michelinove zvjezdice i da ga je cijenjeni Gault & Millau ocijenio s visokih 16.5 bodova. Značajnu ulogu u cjelokupnom događanju imat će i njegov chef Michael Gollenz, kojemu je Gault & Millau nedavno dodijelio prestižno priznanje Veliki chef sutrašnjice.
Ovaj jedinstveni gastronomski događaj započet će u petak (20. svibnja) u restoranu s večerom u šest sljedova. U pripremi ovog po mnogočemu jedinstvenog gourmet iskustva domaćinu Michaelu Gollenzu i njegovom mentoru, nagrađivanom velemajstoru s dvije Michelinove zvjezdice Christianu Kuchleru, pridružit će se još dvojica vrhunskih chefova – Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marcin Przybysz iz varšavske Epoke, također jedan od chefova s Michelinovom zvjezdicom.
Subota (21. svibnja) je rezervirana za posebno iskustvo – na plaži ispred Boutique Hotela Alhambra, s tirkiznim morem u pozadini i uz veličanstveni zalazak sunca, subotnja večera u Alhambra Beach Clubu oduševit će goste šampanjcem, kavijarom i senzacionalnim sljedovima koje će za njih pripremiti tri chefa čiji su restorani nositelji ukupno četiri Michelinove zvjezdice i dobitnici ukupno 54,5 bodova Gault & Millaua.
Elegantnu sjedeću večeru pored mora, koju će pratiti zvuci harfe i violine, kreirat će Max Natmessnig (Chef’s Table Rote Wand), Najbolji chef 2022. godine prema Gault & Millau Austria te Peter Hagen (Restaurant Ammolite Rust) i ranije spomenuti Christian Kuchler (Taverne zum Schafli Wigoltingen), koji se mogu pohvaliti s po dvije Michelinove zvjezdice.
Savršen vikend u jednoj od najljepših mediteranskih uvala zaokružit će vibrantna nedjeljna večer (22. svibnja), koja će biti prožeta zabavom, a sedam spomenutih zvjezdanih chefova goste će povesti u nezaboravnu gastronomsku avanturu. Večera će se odvijati u ekskluzivnom ambijentu luksuzne vile Captain’s Villa Rouge, odnosno na posebno osmišljenim postajama u unutrašnjosti i okruženju ovog lošinjskog bisera. Ovo izvanredno iskustvo bit će upotpunjeno i sjajnim glazbeni izvedbama.
S obzirom da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje je moguće isključivo uz prethodnu rezervaciju.
Komentari