Majstor čokolade Justo Almendrote je za predstojeće blagdane pripremio najdulju tablu čokolade od badema i nugat kreme, tzv. turron.
Ističe se da Almendrote radi u najstarijoj španjolskoj tvornici čokolade, a tabla koju je brižno stvarao i spajao je duga 50 metara. Video otkriva kako se ukusna topla krema nakon izlijevanja u plastični modul spajala razmazivanjem velikom lopaticom.
Rekordna i fina čokolada će biti ponuđena ljudima na nekoj od lokacija u poznatom gradu. Slastica će biti usitnjena na tisuću komada, dok je prihod od njene prodaje namijenjen za humanitarne svrhe.
Slastičarskoj ekipi je trebalo devet sati za pripremu ove delicije. Za recept je bilo potrebno oko 200 kilograma čokolade, 90 kilograma badema i 100 litara najfinije kreme. Turron je omiljena tradicionalna španjolska slastica, koja se jede za Božić.
Komentari