Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju sakupljati prestižne nagrade i priznanja.
Restoran Alfred Keller, smješten u jednom od 10 najboljih europskih hotela – Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade Best in Europe, koju dodjeljuje World Culinary Awards, čime je dodatno potvrdio svoju kvalitetu.
Važnim priznanjem nagrađen je i japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, kojem je dodijeljena nagrada Best in Croatia za najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj.
Restoran Alfred Keller spada u sam vrh hrvatske i svjetske restoranske scene, restoran se može pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Ovo je jedini lošinjski restoran koji je osvojio ovu prestižnu nagradu, zahvaljujući talentiranom mladom chefu Michaelu Gollenzu, kojeg je renomirani vodič Gault & Millau nagradio titulom Velikog chefa sutrašnjice.
Matsunoki uspješno spaja japansku tradicionalnu kuhinju i lokalne mediteranske i organske namirnice, a vizija chefa Orhana Cakiroglua osigurala mu je globalnu prepoznatljivost. Nakon Michelinovog tanjura te nagrade Best of Award of Excellence, nagrada Best in Croatia je došla kao dodatna potvrda uspješnosti.
Nagrade Best in Europe i Best in Croatia dodjeljuju se u sklopu World Culinary Awardsa te služe za nagrađivanje izvrsnosti u kulinarskoj industriji. Dodjeljuju se na temelju glasova kulinarskih profesionalaca, medija i potrošača diljem svijeta.
Komentari