Ljekoviti čaj od tri vrste sjemenki poboljšava probavu, umanjuje grčeve te povoljno djeluje na san i zdravu kožu.
Korijander se već stoljećima koristi kao začin za pripravu jela i umaka. Sjemenke i prah ove biljke se koriste u kozmetici, poboljšavaju probavu i izvlače toksine iz organizma.
Od sjemenki komorača se proizvode ljekoviti čajevi i eterično ulje. Razni pripravci povoljno djeluju na kardiovaskularni sustav i živčani sustav, imunitet, komorač je jedan od sastojaka zdravih krema…
Kumin je poznati začin, a njegova svojstva povoljno djeluju na procese u metabolizmu. U narodnoj medicini se koristi u tretmanima mršavljena i za poticanje probave.
Sjemenke ove tri biljke, nabavljene iz sigurnih i provjerenih izvora, treba samljeti. Pola male žlice od svake vrste je dovoljno za pripremu 4 dl čaja. Samljevene sjemenke se prokuhavaju u navedenoj količini vode tri minute. Nakon procjeđivanja čaj se pije dvaput tjedno.
https://youtu.be/mC1Qt-x7ko0
Komentari