Od antičkih vremena pa sve do danas kamenice su hvaljene zbog svoje jedinstvene teksture i okusa, a nerijetko im pripisujemo i afrodizijačka svojstva.
Ova delikatesa procvat je doživjela prilikom dolaska Nizozemaca na otoke Ellis i Liberty u američkom gradu New York, čija je ljubav prema ovoj namirnici utkana u kulturu te metropole još od 19. stoljeća te od tada oduševljava gurmane diljem svijeta.
Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica poslužili su kao nadahnuće chefu Ani Grgić da se poigra kombinacijama okusa te učini da ove jeseni kamenice zablistaju, u punom gurmanskom sjaju.
Na jelovniku su se tako našle svježe kamenice poslužene uz žele od citrusa te fine kamenice zapečene s ljutikom i parmezanom.
Tu je i krepka krem juha od poriluka poslužena uz kremu od vrhnja i kamenicu, a svoj moderni pečat ovoj namirnici Ana Grgić je dala u kombinaciji kamenica u tempuri posluženih s pikantnim krumpirom i rikolom.
Ova gurmanska priča s okusom mora najbolje će se sljubiti uz čašu pomno odabranih hrvatskih vina poput finog Pošipa Stina, aromatičnog Sauvignona Franković ili pak bogatog Chardonnaya Pilato.
Opuštena atmosfera, mlada ekipa kuhara i konobara te sjenoviti ugođaj šik terase s pogledom na zaigrane jesenske boje zagrebačkih krošnji čine Le Bistro gurmanskim odredištem koje pruža pravu dozu topline u ove jesenske dane.
Komentari