Ovoga ljeta Hotel Esplanade obogatio je svoju gurmansku priču zanimljivim gastro kombinacijama s dozrelim domaćim rajčicama.
Nezaobilazan sastojak ljetnih delicija – rajčica, podrijetlom iz Perua svoj je put u Europu pronašla na španjolskim galijama te je zbog svojeg neobično čarobnog okusa nazvana jabukom ljubavi. Kombinacije sočnih rajčica, koje su sinonim ljeta, svojim božanstvenim okusom unose dašak mediteranske čarolije ove vruće ljetne dane.
Chef Ana Grgić kreirala je lagane ljetne gastro kombinacije poput carpaccia od rajčice s hrskavim brie sirom i listovima svježeg bosiljka, sušenih malih rajčica u maslinovom ulju i acetu balsamicu posluženih uz hrskavi kruh s dimljenim sardinama, dok se njen nagrađivani kremasti rižoto ovog puta našao u kombinaciji s aromatičnim sušenim rajčicama i dimljenom burratom. Za ljubitelje juha Ana donosi pravu poslasticu – krem juhu od rajčica, siguran klasik uz njezin osobni dodatak pjenu od komorača i bosiljak, a za one koji ljeti preferiraju hladno umjesto toploga tu je osvježavajući gazpacho poslužen uz fine hrskave krokete od maslina.
Ovu slasnu ljetnu priču zaokružuje posebna ponuda hrvatskih vina poput Malvazije, Rajnskog rizlinga i Chardonnaya Rosenberg posluženih na pravoj temperaturi.
Uz to, u ljetnim mjesecima gosti Le Bistroa mogu uživati u kreativnoj à la carte ponudi, ali i u domaćim kolačima, vrhunskoj kavi i sladoledima s okusima šumskog voća, bazge i marelice s prženim pinjolima iz Esplanadine slastičarnice.
Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, opušteno ozračje te sjenoviti živopisni ugođaj terase Le Bistroa svojim gostima nudi uživanje u poznatom ljetnom nadahnuću – rajčicama, do kraja kolovoza.
Komentari