Probajte pripremiti kukuruz tako da prvo očistite klip, a zrno zatim stavite na kuhanje u kipućoj vodi. Ovaj recept na najbolji način čuva ono najvrednije iz ove biljke. Nakon čišćenje, zrno kuhajte u kipućoj vodi pet do šet minuta. Recept uključuje i kratko prženje na maloj količini putra, no nije neophodno.
Kuhanom kukuruzu možete dodati začine. Recept ističe indijski začin garam masalu, koji je popularan i u južnoazijskim kuhinjama. No, treba pripaziti jer je riječ o mješavini začina koja kod alergičara može izazvati neželjenu reakciju. Stoga začinite kukuruz kako mislite da je zdravo i najbolje. Na kraju se može dodati malo soka limuna.
Vitamini B skupine, vitamin E, cijela biljna vlakna i pantotenska kiselina u kukuruzu popunjavanju dnevne potrebe za ovim nutrijentima. Bogat je izvor beta karotena koji stvara vitamin A u tijelu, tu su prirodni antioksidansi, fosfor i magnezij te drugi elementi u tragovima.
Komentari