Tjestenina penne jedan je od najpoznatijih oblika talijanske tjestenine omiljene diljem Italije. Penne, što na talijanskom znači ‘pero’, dobile su ime po svojem obliku. Njihov cjevast oblik sa zakošenim krajevima inspiriran je oblikom starih pera za pisanje tintom.
Njihov promjer i rebrasta tekstura idealni su za zadržavanje umaka na cijeloj površini, iznutra i izvana. Mi vam danas donosimo recept za ukusnu kremastu kombinaciju tjestenine, piletine i gljiva.
Sastojci za 4 osobe:
300 g pilećih prsa narezanih na kockice
500 g šampinjona ili bukovača
150 g sitno nasjeckanog luka
340g tjestenine penne
vrhnje za kuhanje
ulje, sol, papar, peršin
Priprema:
Narežite piletinu na male kockice, začinite i malo proržite na tavi.
Izvadite ju na tanjur, pa na istoj tavi izdinstajte luk.
Dodajte na to tanko narezane šampinjone, začinite i pržite dok ne puste svu vodu.
Vratite piletinu u tavu i dodajte prethodno skuhanu tjesteninu.
Zalijte vrhnjem za kuhanje, još malo prokrčkajte i pospite peršinom.
Komentari