Klasika: Na božićnom stolu neizostavna purica s mlincima

Autor:

21.09.2019., Dugo Selo- Manifestaciju Stara jela iz Dugog Sela posjetio velik broj gradjana koji su imali priliku uzivati u kulinarskim specijalitetima koje su pripravljani po starim tradicijskim receptima. Uz gastro ponudu na mnogobrojnim standovima u ponudi su bili suveniri, te proizvodi lokalnih OPG-ova, starih obrta i suvenira, a u kulinarskom natjecanju proglaseni su pobjednici za najbolji kotlic, patku s mlincima i tradicionalnu zljevku.  rrPhoto: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Tradicionalni božićni ručak u velikom dijelu Hrvatske jest purica s mlincima. Mlince možete napraviti i sami, ali u ponudi većine trgovina su i oni kupovni, također dobri.

Počastite svoje najmilije klasičnim božićnim ručkom, a recept vam donosimo u nastavku:

Sastojci:

  • 1 purica
  • mlinci
  • sol

Priprema:

  • Puricu očistite, operite i posolite izvana i iznutra
  • Pecite je na srednje jakoj vatri, oko 150 stupnjeva
  • Za vrijeme pečenja dolijevajte u lim vode kako bi se dobila dovoljna količina soka
  • Pečenu puricu izvadite iz lima, a sok sačuvajte
  • Mlince izlomite na veće komade, prelijte ih kipućom vodom i tako ostavite desetak minuta
  • Zatim ih ocijedite, stavite u lim u kojem se pekla purica te dobro promiješajte
  • Puricu stavite na mlince pa vratite u pećnicu da se dopeče

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.