Bundeve su svake sezone sve popularnije, a njihova je primjena u kulinarstvu zaista široka. Donosimo recept za cheesecake tortu od bundeve.
View this post on Instagram
Sastojci:
70 g keksa
30 g maslaca od kikirikija
Nadjev:
400 g sira od svježeg sira
200 g pirea od bundeve
80 g smeđeg šećera
3 jaja m
20 g maslaca od kikirikija
Priprema:
Kekse i maslac od kikirikija miksati kuhačom (ili zdrobiti kekse valjkom i preliti otopljenim maslacem)
Sve sastojke miksajte na najmanjoj brzini miksera, samo dok se ne sjedine.
Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Kekse i maslac stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Izlijte masu od sira.
Ispecite cheesecake na pari – stavite rešetku pećnice jednu razinu niže od sredine i na nju stavite posudu otpornu na toplinu napunjenu kipućom vodom do pola visine. Na njega stavljamo kalup sa cheesecakeom.
Pecite 1 sat na 160 stupnjeva Celzija. Ohladite preko noći u hladnjaku.
Možete ukrasiti maslacem od kikirikija i slanim pečenim orašastim plodovima.
Komentari