Hrvatska je bogatija za tri restorana s Michelinovom zvjezdicom, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane. Nebo u Rijeci, Alfred Keller na Malom Lošinju te Agli Amici u Rovinju restorani su s po jednom novom zvjezdicom.
Chefu Deniju Srdoču ovo je druga zvjezdica u karijeri, zaradio ju je i u restoranu Draga di Lovrana.
“Osjećaj je jednak kao i prvi put”, kazao je Deni Srdoč prisjećajući se 2019., kada je restoran Draga di Lovrana postao nositelj zvjezdice.
“Tim je to zaslužio. Radimo puno i zato je prekrasan osjećaj dobiti takvo priznanje. Nazdravili smo šampanjcem, a proslavit ćemo na slobodan dan“, dodao je Deni, prenosi punkufer.hr.
Restoranima Boškinac(Novalja) i LD Terrace (Korčula) prošle je godine u veljači dodijeljena jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º(Dubrovnik), Monte(Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice. Tako Hrvatska ima ukupno deset restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom.
Usto, na popis dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, uvrštena su još tri hrvatska restorana:Izakaya by Timeu Zagrebu, Konoba Malo Selo u Bujama i Alla Beccaccia u Valbandonu.
Bib Gourmand, koji je sjajan pokazatelj gdje se može dobro pojesti uz pristupačne cijene, dodjeljuje se restoranima od 1997. godine. Preduvjet da restoran može dobiti to Michelinovo priznanje je da jelovnik kojeg čine predjelo, glavno jelo i desert ne košta više od 250 kuna, odnosno 280 kuna u skupljim gradovima, kao što je Pariz.
Komentari