Gurmansko ljeto u Le Bistrou Esplanade

Autor:

FOTO: Arhiva hotela Esplanade Zagreb

Inspirirana bezbrižnim ljetnim trenucima i kreativnim kulinarskim tehnikama chef Ana Grgić je od svježih namirnica visokih nutritivnih vrijednosti kreirala zanimljiva i vizualno privlačna jela.

Novi kreativni à la carte jelovnik objedinjuje kolekciju inovativnih ljetnih delicija s dodirom pariškog šika. Vrhunske namirnice domaćih uzgajivača, privlačni okusi u nesvakidašnjim kombinacijama i dašak francuske kuhinje uz novu vinsku kartu dobitna su kombinacija za vruće ljetne dane.

U predjela novog jelovnika Ana je tako uvrstila rillette od dimljene pastrve, mousse od guščje jetre, carpaccio od hobotnice, školjke sv. Jakova…

Ljetna kolekcija okrepljujućih juha objedinjuje primamljive okuse i zdrave sastojke. Nagrađivani Anin rižoto ove sezone dolazi obogaćen sokom od mrkve poslužen uz aromatični gel od crnih maslina i meku burratu. Neodoljiva francuska hrskava tortica s lososom dolazi uz carpaccio od tikvica, a tradicionalni talijanski ravioli punjeni sušenim rajčicama naglašeni su ukusnom juhom od osvježavajućeg bosiljka i dimljenim škampom.

Selekciju glavnih jela otvara dimljena sabljarka s marmeladom od paprike i divlji brancin sa cvjetačom i juhom od aromatičnog šafrana, koji dolaze iz kontroliranih izvora prema odredbama globalne inicijative Fish Forward. Mesna selekcija nudi teleći file s korom od hrena na ukusnom umaku od borovice, obrazi crne svinje s bijelom palentom i pileća prsa u veloutéu od začinskog bilja i juneći file s hrskavim pečenim kukuruzom, krumpirićima i pikantnim maslacem.

Selekcija bezvremenskih Le Bistro klasika i tradicionalnih zagrebačkih jela pripremanih po starim isprobanim recepturama i ovaj put dolazi u istom sastavu – tatarski biftek, tatarski od tune, bečki odrezak, slasni zapečeni štrukli Esplanade, zapečena francuska luk juha, juneći file i cezar salata s dimljenim lignjama.

Za sve sladokusce Ana je pripremila raznoliki izbor slasnih deserata inspiriranih ljetom koji savršeno zaokružuju ukusni obrok.

Uz à la carte ponudu, u jelovniku se nalaze i jela koja su pripremljena prema strogom BOSK gluten-free standardu. Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih Esplanade štrukli i kolača – pripravljenih s tijestom bez glutena.

U stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni menu – tri slijeda dnevno svježih jela po izboru chefa kuhinje…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.