Jamie Oliver, jedan od najprodavanijih autora kuharica na svijetu, u svojoj novoj kuharici ‘Jedan’ koja je nedavno objavljena na hrvatskom jeziku vraća se s receptima od kojih se svi mogu pripremiti u samo jednom loncu.
Recepti koje pritom nudi iznimno su domišljati, ukusni i opojnih mirisa, ali i vrlo praktični i ekonomični te iznimno laki i brzi za pripremiti. Danas smo se odlučili za krepko varivo s piletinom.
Za četiri porcije bit će vam potrebno oko 13 minuta pripreme i sat vremena za pečenje ovog slasnog jela.
Sastojci:
- 4 ploške prošarane dimljene slanine
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica sjemenki koromača
- 1/2 svežnja timijana (10 g)
- 200 ml crnog vina
- 2 limenke pelata rajčica od 400 g
- 2 limenke bijeloga graha (cannellini) od 400 g
- 4 pileća bataka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190 °C. Slaninu nasjeckajte na komadiće od 2 cm. Oljuštite i tanko narežite češnjak. Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje veličine 25 cm x 35 cm, ulijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih crnim vinom pa dodajte rajčice koje ćete malo izgnječiti čistim rukama.
Ocijedite i dodajte grah, prstohvat morske soli i crnog papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha. Pileće batake začinite solju i paprom, utaknite ih u varivo s kožom prema gore. Sve potom pecite 1 sat ili dok se meso ne počne lako odvajati od kosti, a varivo bude gusto i ukusno. Negdje na pola puta sve malo promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.
Jelo će biti savršeno posluženo ravno iz pećnice, a možete dodati i kakvu svježu zelenu lisnatu salatu i povrće kuhano na pari, kao i malo kruha kojim možete pokupiti umak.
Stigla je nova kuharica omiljenog kuhara čija jela stanu u jednu posudu
Komentari