Tradicionalna Gastrofešta, zajednička predblagdanska marenda za sve građane uz ribu i vino, održana je u petak u središtu Rijeke, na Trgu 128. brigade HV i na Korzu.
Gastrofešta je počela podjelom frigane ribe, nakon toga posužen je bakalar na gulaš, a potom kanapei s bakalarom na bijelo, uz čašu žlahtine.
Građanima se pridružio i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim te suradnicima.
Najavljeno je da će biti podijeljeno oko 2.000 porcija friganih ribica, 2.500 porcija bakalara na gulaš te 3.000 kanapea od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine.
Gastrofeštu organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.
Za pripremu jela od bakalara utrošeno je 200 kilograma bakalara, 100 litara maslinovog ulja i 300 kilograma krumpira.
Komentari