Jedinstvena gastro rapsodija “Billecart-Salmon Bubbles & Michelin Mastery“ u lošinjsku uvalu Čikat 25. lipnja dovodi rijetku berbu cijenjene šampanjske kuće Billecart-Salmon, čiji korijeni sežu u 1818. godinu te turskog kuharskog virtuoza Mosesa Ceylana, dobitnika dvije Michelinove zvjezdice i 18 Gault&Millau bodova, kojeg će u restoranu Alfred Keller – Michelinovom zvjezdicom nagrađivanog signature restoranu Boutique Hotela Alhambra ugostiti Michelinom nagrađeni chef lošinjskog restorana, Michael Gollenz.
Program “Billecart-Salmon Bubbles & Michelin Mastery“ započinje masterclassom šampanjca kojeg će voditi Antoine Roland-Billecart, koji predstavlja šestu generaciju ovih francuskih obitelji. Šampanjska kuća Billecart-Salmon jedna je od rijetkih koja je ostala u vlasništvu obitelji od svojih početaka 1818. godine, a danas su njihovi šampanjci prisutni u cijelome svijetu. U sklopu masterclassa moći će se kušati njihove rijetke berbe: Billecart-Salmon Brut Reserve, Billecart-Salmon Blanc de Blanc, Billecart-Salmon Cuvée Sous Bois, Billecart-Salmon Vintage 2013, Billecart-Salmon Rosé, Billecart-Salmon Cuvee Nicolas Francois Billecart 1998 Double Magnum te Billecart-Salmon Cuvee Nicolas Francois Billecart 2008.
U nastavku dana, na 4-Hands Dinner u signature restoranu Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra glavni kuhar Michael Gollenz ugostit će slavnog Mosesa Ceylana. Ceylan se proslavio 2020. godine, nakon što je dobio dvije Michelinove zvjezdice i 18 Gault & Millau bodova. Podrijetlom iz Turske, Ceylan voli povezivati kulture i graditi mostove svojim avangardnim stilom te je majstor u stvaranju eksplozije okusa s jednostavnim proizvodima. Svoje je vještine usavršavao u cijenjenim restoranima diljem svijeta, a postao je poznat kada je otvorio svoj istoimeni restoran, Moses, koji je ubrzo postao omiljeno gastronomsko odredište.
Večera će početi koktelom u 19.30 sati, nakon čega kreće jedinstveno gastro putovanje s potpisom Gollenz – Ceylan kulinarskih virtuoza, koji će poslužiti jedinstvene kreacije od lokalnih sezonskih namirnica. Svako jelo bit će praćeno Billecart-Salmon šampanjcima. Ovu glamuroznu večeru praćenu povijesnim šampanjcima dodatno će obogatiti još jedna vrijednost nastala u 19. stoljeću u Francuskoj – harfa.
Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra nalazi se u lošinjskoj uvali Čikat, a u sklopu hotela nalazi se restoran Alfred Keller, koji je zbog svoje prepoznatljive kuhinje dobitnik Michelinove zvjezdice. Osim vrhunskog gastronomskog iskustva, Boutique Hotel Alhambra u svom Cube Spa nudi intimno wellness iskustvo praćeno tretmanima na temu kristala i terapije nadahnute prirodom. Kao baština ljekovitosti i kontinuiteta luksuza, Boutique Hotel Alhambra nudi niz prirodnih ljekovitih elemenata otoka Lošinja, poput borove šume, ljekovitog bilja i čistog morskog zraka.
Komentari