Pijuckanje kvalitetnog pjenušca ne mora biti klišej, ili da se moraju piti samo u svečanim ili blagdanskim prigodama. Pjenušci i pjenušava vina su lagana, elegantna, sommelieri ih preporučaju kao aperitiv, uz jelo…
Pojedini doktori i znanstvena istraživanja preporučaju decilitar i pol pjenušca na dan kod nekih osoba, jer pozitivno utječe na krvni tlak, potiče cirkulaciju, smanjuje mogućnost pojave krvnih ugrušaka, potiče metabolizam, apetit…
Urbana i moderna Francesca Feravina se prošlog proljeća pojavila na tržištu i naišla je na vrlo dobar odaziv. Proizvodi se od sto posto frankovke, sorte koja je ovu slavonsku vinariju proslavila u svijetu. Nježne je ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Savršena je pratnja laganim jelima i voćnim salatama.
Komentari