U sklopu svoje Superfoods linije Encian je lansirao liniju visokokvalitetnih brašna provjerenog organskog podrijetla.
Linija objedinjuje sedam najpopularnijih proizvoda; laneno, amarantovo, kokosovo, heljdino, proseno, zobeno i rižino brašno.
Bez obzira da li ste kulinarski ekspert ili tek početnik uz Encianovu Superfoods liniju brašna visoke nutritivne vrijednosti oduševiti ćete obitelj i prijatelje!
Idealna su pri pripremi slastica, umaka i svih vrsta pekarskih proizvoda.
Neka vam dom zamiriše toplim mirisima svježe pečenog kruha i kolača uz Superfoods by Encian organska brašna!
Rižino brašno dobiveno mljevenjem ekološki uzgojene riže. Ima neutralan okus i lako je probavljivo.
Koristi se samo ili u kombinaciji kod izrade svih vrsta tijesta, pripremi kolača, krema i pudinga te za ugušćivanje jela.
Energetski je vrijedna namirnica, dobro djeluje na crijevnu floru i ne izaziva alergije.
Laneno brašno dobiveno finim mljevenjem ekološki uzgojenih sjemenki smeđeg lana. Obiluje bjelančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vlaknima.
Koristi se za pripremu proteinskih napitaka, može se dodati u jogurt, svježi sir, žitarice, smjesi za palačinke i u razna druga tijesta za pekarske proizvode.
Laneno brašno sadrži puno vlakana, bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari. Lan je dobro koristiti zbog brojnih blagotvornih učinaka na očuvanje zdravlja.
Amarant je žitarica koja obiluje bjelančevinama, vlaknima i nezasićenim masnim kiselinama. Poželjno je da se u receptima 20% brašna zamijeni brašnom amaranta kako bi se povećala hranjiva vrijednost hrane.
Prirodno ne sadrži gluten i spada u niskoalergene namirnice.
Kokosovo brašno dobiva se iz isušenog kokosovog mesa koje ostaje nakon proizvodnje kokosovog mlijeka. Kokosovo brašno predstavlja alternativu tradicionalnim vrstama brašna od žitarica.
Zbog visokog sadržaja vlakana dobro upija tekućinu pa je u receptima dovoljno zamijeniti 1 šalicu običnog brašna sa ¼ šalice kokosovog brašna.
Kokosovo brašno se koristi za pripremu kolača, kruha, peciva, pudinga, palačinki, može se dodati i u jogurt ili shake, te u variva i umake. Brašno ima karakterističan blag okus i miris kokosa.
Heljdino brašno dobiveno je mljevenjem cijelog zrna ekološki uzgojene heljde. Tamno sive je boje i jače arome. Vrlo je kvalitetno i koristi se za pripremanje palente i kao dodatak brašnu ostalih žitarica, za pečenje tamnog kruha i peciva.
Daje kruhu gustu teksturu i intenzivan okus.
Pogodno je i za dodavanje smjesi za palačinke. Odličan je izbor za one koji u svoju prehranu ne uključuju namirnice koje sadrže gluten.
Proseno brašno dobiveno mljevenjem ekološki uzgojenog prosa. Ima slatkast okus i toplu žutu boju. U kombinaciji s drugim vrstama brašna koristi se za pripremu kruha, pizza ili tortilja.
U kombinaciji sa suhim voćem koristi se za pripremu raznih kvalitetnih slastica.
Visoka nutritivna vrijednost zobi kao kompleksnog ugljikohidrata odličan je izvor energije. Bogato je magnezijem, selenom, cinkom i vitaminom E te pozitivno utječe na probavu.
Zobeno brašno se dobiva mljevenjem mljevenjem cijelog zrna ekološki uzgojene zobi, a ima sličan okus kao pšenično brašno, no malo je slađe.
Koristi se za pripremu kruha, kolača, muffina kojima daje vlažnost i puni okus te pripremu popečaka i polpeta.
Komentari