U ugodnom ambijentu omiljenog zagrebačkog kafića Velvet sinoć je održano Grimbergen druženje.
Točno godinu dana nakon lansiranja na hrvatsko tržište, ljubitelji piva, među kojima su bili i poznati glumci Nataša Janjić i Miran Kurspahić, voditeljica Ivana Mišerić, chef Andrej Barbieri, chefica Priska Thuring, osnivač i direktor Yammat FM-a, Alen Balen i koreografkinja Andrea Solomun okupili su se kako bi uživali u legendarnom belgijskom samostanskom pivu te ‘probali’ novitete koje je predstavio Milan Peh.
Mnogobrojni posjetitelji su, pored tri različita pikantno–voćna okusa Grimbergen piva, imali priliku isprobati slasne slane i slatke kreacije proizašle iz kreativne kuhinje Velveta. Za odličnu atmosferu pobrinula se DJ-ane, Ivona Kovačević.
Premda na hrvatskom tržištu postoji tek godinu dana, Grimbergen je uspio osvojiti srca brojnih pivoljubaca, ponajprije zahvaljujući svojoj izvanrednoj aromi, koja nastaje korištenjem posebnog i jedinstvenog Grimbergen kvasca. Svako Grimbergen pivo ima vlastiti jedinstveni okus i karakter po kojima se ističe među ostalim samostanskim pivima. Tako je Double-ambree tamnije boje i slatko-kiselog okusa karamele i sušenih šljiva, nastalo dvostrukom fermentacijom hmelja i slada, Blonde je pitko svijetlo ale pivo s okusima zrelog žutog voća i pikantnim notama klinčića, a Blanche-weiss pivo belgijskog stila i tradicije, svijetložutih tonova, glatke kremaste pjene i osvježavajućeg okusa žutog voća, limuna i klinčića.
Njegova proizvodnja započela je prije gotovo 900 godina u drevnoj belgijskoj opatiji u Grimbergenu, gdje se tajni recept čuvao desetljećima, a priliku da kušaju ovo jedinstveno pivo imali su samo hodočasnici i posjetitelji samostana. Belgijski samostan Grimbergen osnovan je 1128. godine i od tada je uništen triput u velikim požarima. Nakon svakog požara, samostan je ponovo izgrađen, a redovnici iz Grimberga odabrali su simbol feniksa kao znak trajnog preporoda i ponovnog stvaranja.
Komentari