U Gradu Zadru jer otvoren novi atraktivni koncept restaurant Harbor – Cookhouse & Club na mjestu bivšeg popularnog Maraschino bara u gradskoj luci.
Originalni koncept uređenja prostora potpisuje kipar i scenograf Nedjeljko Mikac Cak, odgovoran za uređenje mnog popularnih zagrebačkih lokala poput Johann Francka, Peperminta, Supercafea te kluba Noa na Zrću.
Za uređenje Harbora koristio je dijelove starih brodova i podmornica te napravio jedan od najljepših prostora na Jadranu. Harbor je zamišljen kao kombinacija restaurana i lounge bara sa živim svirkama i nastupima DJ-a.
Ponuda hrane Harbora, zasniva se na lokalnim namirnicama zadarskog područja. Glavni kuhar je Bruno Cesar Lerzundi Wagner koji ima veliko internacionalno iskustvo radeći u eminentnim restauranima u Peru-u, Meksiku i više zemalja Europe. Napravio je menu koji je fusion mediteranske i peruanske kuhinje koriseći iskljucivo namirnice iz OPG-a Zadarske županije. Dobavljač kozjeg sira je Nikica Žampero, pršut i panceta dolaze od Seklina iz Drinovaca, voće i povrće dolazi iz Raštana…
Najpopularnija jela ovog restorana su: Hobotnica sa kremom od masline kalamate, Ahi tuna (kali tuna – trenutno najbolja na tržištu) ili Pileći otkošteni batak-zabatak a’la parmigiana, dok među desertima predvvode Crumble koji se mjienja ovisno o sezoni voća (16x) s težnjom prema višnji maraski iz zadarskog zaleđa, Tiramisu sa ušećerenim arancinima, Čokoladni lava cake sa 72% čokolade, Punjena pana cota sa 16 sezonskih vrsta voća i Semifreedo s tostiranim lješnjakom.
Deserti koncept restauranta Harbor – Cookhouse & Club su obogaćeni s 5 do 6 različitih vrsta torti…
Komentari