Sendviči s krastavcima omiljen su britanski međuobrok. Obožavala ih je i pokojna kraljica Elizabeta II. koja ih je jela uz popodnevni čaj i to svaki. Tradicionalni sendviči s krastavcima jedu se bez kore, kao finger food.
Jednostavni, lagani i hranjivi, odličan su izbor za toplije dane. Kraljevski sendvič s krastavcima u jednom detalju razlikuje se od klasičnog. Kraljica ih je voljela jesti s malo svježe mente pa su uvijek tako pripremani.
U nastavku pročitajte recept za sendvič s krastavcima i osvježite svoju “paletu” sendviča. Ne moraju se sendviči uvijek raditi sa salamom, sirom i majonezom. Mogu biti povrtni i pritom ukusni.
Sastojci
-bijeli kruh
-svježi krastavac
-sirni namaz ili maslac
View this post on Instagram
Postupak
Krastavce narežite na što tanje kriške. Možete ga lagano posoliti i ostaviti pet minuta da pusti vodu. Kriške kruha namažite maslacem ili sirom, poredajte krastavce, po želji pospite začinskim biljem i poklopite drugom kriškom. Oštrim nožem uklonite koricu kruha i servirajte sendviče. Dobar tek!
Komentari