Zamislite da ste upravo ručali i osjetite neopisivu želju za čokoladom. Otvarate ladicu sa slatkišima, a u njoj samo papirići od bombona. Uzimate novčanik, hvatate kvaku i sjetite se da je na snazi bojkot trgovina. Štoviše i čokolada je jedan od razloga – ona od 300 grama danas stoji nevjerojatnih sedam-osam eura pa i više!
Čokolada iz kućne radinosti u ovim je okolnostima odlična ideja, a kada je napravite i probate, ona kupovna više neće biti opcija. Donosimo vam recept koji smo isprobali. Uspijeva iz prve, a čokolada napravljena po njemu je odlična.
Domaća čokolada
Sastojci:
1 šalica šećera u prahu
1/2 šalice mlijeka u prahu
1/2 šalice kakaa u prahu
2/3 šalice rastopljenog kokosovog ulja
Postupak:
Sve sastojke prosijte kroz sito u zdjelu i dobro promiješajte.
Napravite vodenu kupku. U širem loncu zakuhajte vodu pa u njega stavite uži lonac u koji ćete uliti kokosovo ulje. Pazite da dno lonca u kojem je ulje, ne dodiruje vodu u donjem loncu.
Postupno dodajte sastojke u prahu i miješajte dok se šećer, kakao i mlijeko ne rastope i smjesa ne postane homogena.
Izlijte je u kalup. Po želji možete dodati narezane ili cijele lješnjake, pistaciju ili bademe. Ostavite čokoladu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač na četiri do sam sati, nakon čega je spremna da ju u trenu pojedete.
Komentari